Kanske ett enkelt spartips?

Ibland/ ganska ofta (?) funderar man kanske inte på vad saker och ting egentligen kostar- man vill ha/ behöver något och så köper man det. Punkt slut.

Fast nyligen satt jag och gjorde en snabb överslagsberäkning medan jag åt lunch och kom då fram till detta:

Om man i stället för att gå ut och äta lunch, som här i Malmö kostar ca 70:– tar med sig egengjord dito som på sin höjd behöver kosta…säg 20:– så sparar man 50:– om dagen eller 250:– i veckan. På en månad blir detta 1000:– och på ett år så blir det: tja…ganska många tusenlappar även om man skulle välja att gå ut och äta någon enstaka gång.

På mitt jobb hör jag ibland hur man klagar på att man inte har råd med….vad det nu må vara….här tycker jag är ett väldigt lätt sätt att spara pengar som hade räckt till en fin resa, ganska mycket extra kläder, nöjen…whatever…bara för att man sparar in på något så enkelt som lunchmaten.

4 kommentarer Skriv kommentar

  1. Eva i Lux

    Jag åker hem nästan varje dag på lunchen och äter något där. Det gör jag iofs inte för att spara pengar (utan för att få en paus i lugn och ro), men du har helt rätt.

    En (helkonstig) kollega till mig får sin lunch levererad VARJE dag! Den innehåller alltså en lunch, samt frukost (!) och kostar TJUGOFEM EURO!!!! Räkna ut det på ett år… Snacka om att hon inte kan ha barn, häst, sommarställe eller dyl.

    Svara
  2. Anna-Kajsa

    Och jag tycker det är värt varenda krona att gå ut på lunchen, sitta i lugn och ro med trevliga kollegor på någon restaurang med bra mat. Att både jag och maken gör så gör att vår matbudget i övrigt är minimal.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>