Lördag- jag ger upp!

Jag har alltid ansett att man inte ska lägga krut på fighter man ändå inte kan vinna och med det i åtanke kan jag inte själv fatta att jag inte gav upp striden mot kirskålen för länge, länge sedan….

När maken och jag köpte vårt hus för lite drygt 9 år sedan fanns det en gräslig rabatt i trädgården innehållande knappt 10 fula buskar med blad som lagerblad ungefär.

Dessa buskar gick det aldrig att få någon fason på och höstlöv fastnade för evigt i dom- det såg helt enkelt inte alls trevligt ut.

Samma år som jag köpte Archie…..vilket måste ha varit för 6 år sedan….tog jag äntligen tag i buskarna rent BOKSTAVLIGT- jag grävde upp dom med mina bara händer och det hade nog imponerat på vilken tyngdlyftare som helst för det var ett jäkla jobb vill jag lova.

Rötterna var milslånga och tjocka som mans-armar, jag högg med spaden och drog och slet som ett djur och lyckades till slut befria trädgården från denna ohyra.

Min plan var att låta en vacker lavendelhäck ta lagerbladsbuskarnas plats, jag älskar lavendel och den ska också vara väldigt tålig och lättskött.

Ja, mina intentioner var de bästa men av olika anledningar, exempelvis eftersom jag ett år av misstag ättiks-dödade allt i rabatten, har mina lavendelplantor aldrig uppnått den volym jag önskat utan tvärtom skrumpnat ihop allt eftersom.

I år insåg jag att endast några plantor såg riktigt ”saftiga” ut medan resten var mer eller mindre förtorkade och äntligen föddes en idé som man med facit i hand kan undra varför jag inte kommit på långt tidigare.

Härom dagen slog det mig att jag kunde låta hela rabatten förena sig med gräsmattan som växer intill- jag skulle då slippa försöka rensa bort kirskål en masse bland mina skrumpnade lavendel och förhoppningsvis kommer gräset också till slut att övermanna eller i vart fall dölja kirskålen.

Så idag har jag satt min plan i verket- lavendeln är flyttad, gräs har planterats i den före detta rabatten och min ogräsrensning är nu ett minne blott!

Gräs och fd rabatt- förena eder!!!!

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>