Söndag- blandad kompott

Idag har jag gjort lite av varje- det är ju så när man har häst och hus; det finns alltid något att sysselsätta sig med.

Notera att jag inte skrev ”roa sig med” för allt är ju inte roligt men tyvärr nödvändigt.

Jag har städat lite i vårt förråd, försökt att få bort en massa spindelväv som har satt sig på alla möjliga ställen på fasaden, sprutat ogräsättika lite här och där och pysslat med gräsmattan som faktiskt börjar återhämta sig efter min övergödning.

Kreon har fått sin 20-minuters promenad i skritt och jag längtar verkligen tills jag får börja göra något mer än detta med honom.

På morgonen fick han beta en bra stund innan hagutsläpp och DET gissar jag är hans höjdpunkt på dagen.

Soya vill knappt gå ut när det är varmt och även maten lämnas gärna åt sitt öde långa stunder.

Får hon välja tillbringar hon dagarna i vår säng där solen lyser in på ett för henne behagligt sätt och hon vill inte hjälpa till med vare sig trädgårdsarbete eller Kreons skritt-vandringar.

Själv inväntar jag nu maken som ska komma med hämtmat och sedan får det bli ett sista trist måste för idag- hårfärgning.

Det gäller att hålla de gråa stråna som dyker upp fortare och fortare och fler och fler stången- urtråkigt men nödvändigt om man vill fortsätta att känna sig som 25.

3 kommentarer Skriv kommentar

  1. Åsa

    Birgitta – du o jag som bara är 25 vi behöver väl inte färga vår vackra mörka kalufs…..:-) vi har väl inga gråa hår….

    Svara
  2. Anonymous

    En glimt av visdom! 🙂 Skriver en rödblond som det inte syns lika väl på om det är grått eller ej.

    Hälsningar
    Görel

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>