Mera torsdag- koattack!

Idag har Soya och jag haft sällskap av Åsa och Vilja i Dalby vilket var lika trevligt som vanligt.

Vad som däremot inte alls var trevligt var att vi efter ett tag fick sällskap (läs: blev förföljda) av en skock kor och då var jag inte så kaxig kan jag säga.

Jag kan inte alls läsa kor och när de började gå mer mer och mer demonstrativt mot oss och i allt raskare takt blev jag smått förskräckt.

Åsa var tuffare och påstod (med rätta visade det sig) att korna inte alls var intresserade av henne och mig utan av våra hundar (!) och som tur var fann dessa för gott att springa iväg och inte stanna för några diskussioner.

Långt om länge gav korna upp- hundarna var helt enkelt för snabba och vi kunde fortsätta vår promenad i Bregott-fabriken utan detta entourage.

Korna har fått syn på oss och styr KOSAN (ha ha ha…vilken super-ordvits, jag överträffar nästan mig själv!!!!) mot vårt sällskap.

Titta så elegant de har radat upp sig!

9 kommentarer Skriv kommentar

 1. Sofia M

  Det va verkligen den bästa ordvitsen på länge! Lätt att den är i topp 5 😀 Skratta gott när jag läste den!

  Svara
 2. Åsa T

  Ha ha! Älskar ordvitsen!! Du var ju modig som tog foto på dom, så lite spänning fixar du ju. 😉 den kommer att vänja sig vid hundarna…. Hoppas jag.. 🙂 tack för en alltid lika trevlig promenad..

  Svara
 3. Anonymous

  Zahra får väl försöka jaga bort dem vid vårt besök. 😉 Hon har ju gjort försök innan. Kossorna här hemma är också väldigt nyfikna. Ibland följer de oss på sin sida av staketet. Hilda tycker inte alls om det hela utan skäller på dem och gör utfall för att skrämma dem. Kalvarna brukar hoppa till lite, men sedan finns ”vaktkossorna” som kommer och tittar strängt på Hilda då. Zahra skäller lite ibland, men är inte lika intensiv. Fast som sagt när vi var på besök hos er så fick hon ju fnatt och jagade dem, en liten bit i alla fall.
  Hälsningar
  Görel, Zahra och Hilda

  Svara
 4. Ida Girhagen

  Än värre om man sitter på en häst när de kommer närmare, då får man hålla i sig ;o)

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>