Söndag- i skogen

Idag har det som så många andra helgdagar varit mycket häst för min del men det är så jag trivs med att ha det också så jag klagar inte.

Morgonen inleddes med att jag fodrade alla hästar på anläggningen och sedan var det dags att släppa ut hästarna från stora stallet samt Kreon i hagarna, jag hade lovat en stallkamrat att ta hennes jour eftersom hon skulle tävla.

Hemma blev det mest slappande eftersom jag hade klarat av en massa städning och annat trist under gårdagen- det enda nyttiga jag fick gjort idag var att jag grillade en massa mat åt maken och mig så nu är några av kommande veckas lunchlådor också avklarade.

Efter maten var det dags för nytt stallbesök för att ta in hästar och förbereda Kreon för dagens planerade hightlight- en uteritt i skogen vid Skrylle.

Jag körde ju dit med Archie och Soya några gånger och tillbringade härliga timmar i sadeln men med Kreon har jag av förståeliga skäl (tycker jag själv i alla fall) inte vågat mig på ett dylikt projekt.

När jag hade Archie fanns inte ens tanken på att jag KUNDE ramla av i min sinnevärld men det tänker jag absolut på med Kreon och framför allt om jag skulle köra iväg med honom till en främmande miljö där jag hade riskerat att bli liggande utan att bli hittad på kanske flera timmar.

Så jag valde att ta det säkra före det osäkra och ta med mig Mini idag och så fick hon välja om hon ville gå bredvid med Soya eller rida så skulle jag göra det hon INTE valde.

Kreon var, precis som jag förväntade mig eftersom han hade fotgängarsällskap, mycket snäll och gick som ett urverk under den timme vi var i skogen och Soya skötte sig givetvis även hon som en liten klocka :).

Transportering har ju aldrig varit några bekymmer, så ej heller idag, så den 15 minuter långa resan förflöt även den utan bekymmer.

Åhhh vad jag njöt av att borsta på min sedan gårdagen nybadade häst.

Får väl titta på dessa bilder och minnas hur Kreon KAN se ut- gissar att han redan imorgon kommer att vara damminpackad och otäck :).

På tur med med mina djur.

Här går Soya för ovanlighetens skull FRAMFÖR Kreon, annars var hennes favoritposition (men INTE min) 2 milimeter bakom hans bakben.

5 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anna

    Åh vilka underbara ridvägar! Smart att ta med sällskap och göra det till en trygg och positiv upplevelse för hästen.:-)Jag gör ju också så. Åker iväg med Heddan för att rida ut. Vi kan även rida ut hemma men har inte superbra vägar och ingenstans direkt där man kan trava eller galoppera. Så kan man åka till ridhus för att rida kan man ju även åka till en bra skog för att rida ut.:-)

    Svara
  2. Birgittas hästsida

    Instämmer helt Anna.

    Jag är 100 % övertygad om att Kreon med vettigare ridvägar hemmavid OCH regelbundet sällskap hade varit hur okomplicerad som helst att rida ut på.

    Den otroligt stökiga miljön (för en så lättstörd häst som min) i kombination med inget sällskap är ju sämsta möjliga scenario som jag har att brottas med, tyvärr.

    Svara
  3. Anonymous

    Hej!

    Vill du ha sällskap på dina uteritter i Skrylle så hänger jag gärna på! ”Min” häst står uppstallad ca 10 min skrittväg från Skrylle så vi rider där minst en gång i veckan. Tyvärr är det dags för betessläpp i veckan men i slutet av sommaren är vi på igen 🙂

    Lycka till med allt!

    //Jenny Johnsson

    Svara
  4. Birgittas hästsida

    Men guuud vilket fint erbjudande Jenny! Och åter igen bevisas det hur liten världen är hi hi.
     
    Under förutsättning att din häst är snäll/ trygg så tar jag super-gärna emot ditt erbjudande!
     
    Så himla synd att det är betessläpp nu men vi kan väl höras via Facebook eller något när du känner dig redo att hoppa upp i sadeln igen.

    Svara
  5. Anonymous

    Jag har inte tyvärr inte så många att rida ut med, i mitt stall håller sig de flesta på ridbanan så det blir oftast att jag rider ut själv. Även om det inte är någor problem att rida ut henne själv, så är det alltid roligare med sällskap 🙂

    Hon är snäll och går fram överallt, lite pigg när det vankas galopp men annars lugn!

    Jag hör av mig när det är dags att plocka hem henne från betet igen, tror att det blir i mitten av augusti (jag är bara medryttare).´

    Ha det så bra så länge!

    //Jenny

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>