Saker du som whippetägare inte ska säga till din partner i början av ert förhållande

Igår gav jag hästmänniskor tips om kommentarer som kanske inte är helt socialt accepterade 🙂 (eller begripliga) och idag tänkte jag göra detsamma fast nu gäller det hundar i allmänhet och whippets i synnerhet.

Om ni som hundägare inleder ett förhållande med någon som inte vet vad det innebär att äga en hund/ whippet kanske nedanstående kommentarer inte ska vara de första som lämnar er mun när ni språkar med er bättre hälft:

1. Bara så att du vet så kommer mina fem whippets också att vilja sova i vår säng men det är ju bara mysigt, eller hur?

2. Vi kan väl börja använda färggranna lakan så att inte hundhåren syns så tydligt?

3. Lägg bara middagstallrikarna på golvet- mina hundar är bättre än vilken diskmaskin som helst.

4. Nej, vi kan inte åka till London nästa weekend- då är det ju en whippetrace-tävling 50 mil bort och vi får låna mina kompisars husbil- bra va?

5. Vad det är som luktar? Menar du all inälvsmaten som jag har på långkok till hundarna?

6. Titta vilken fin tupperware-skål vi vann på senaste hundkapptävlingen. Den måste vara värd minst 5o kronor.

7. Nej, vi kan inte gå på den där nyårsfesten. Tänk så tråkigt för hundarna att vara ensamma hemma medan vi är ute och har kul.

8. Snöstorm? Vem bryr sig- hundarna måste ut i alla fall!

9. Lillan kunde faktiskt inte hjälpa att hon spydde ner din nya äkta matta. Är man sjuk så är man!

10. Heeeej Älskling! Oj, är DU också hemma….jag hälsade på HUNDEN!

3 kommentarer Skriv kommentar

  1. Görel Eriksson

    Fast jag tror att det är svårt att få ut en whippet i snöstorm. Mina rusar in under yttertrappan gör det de ska och sedan in igen i fullfart. Skulle jag försöka få med dem på promenad då, skulle de blänga på mig undra om jag inte var riktigt klok. Likadant om det regnar och blåser ordentligt de är sockervaddshundar, som tror de smälter då. 😉

    Svara
  2. Birgittas hästsida

    Eftersom Soya också är gjord av sockervadd så skulle hon också försöka vägra promenad i snöstorm men ibland har nöden ingen lag. Fast då hade hon slagit hastighetsrekord i att kissa och bajsa så att hon fick komma in :).

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>