Onsdag- på äventyr

Idag har jag utnyttjat ett generöst erbjudande jag fick redan innan Kreon blev skadad men som jag av förklarliga skäl inte kunde acceptera förrän nu.

Den fysioterapeut som gick igenom Kreon för några månader sedan tyckte att jag kunde åka med Muppe till hennes gård och rida på hennes utebana som en form av miljöträning så det har Mini gjort idag.

Kreon skötte sig ua :), gjorde galoppombyten lika lugnt som hemma men var nog liiite nervös ändå eftersom det blev många bajshögar på den nyharvade banan.

Fick klok input från Eva och hennes dotter kring hur DE tycker att Kreon ska ridas (bli mer känslig för skänkeln och svara snabbare) och det håller jag så klart med om och arbetar redan med.

Jättebra att komma ut så här tycker jag och planen är att göra om det, nästa gång med mig själv i sadeln och kanske med någon av Evas hästar som sällskap- också något Kreon behöver träna på.

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anonymous

    Vad bra med sådan miljöträning! En fråga: När Mini följer med så här, gör hon det för att hon vill eller får hon betalt av dig? Häls Lina

    Svara
  2. Birgittas hästsida

    Fick en liknande fråga förra veckan och svarar som då; hon får betalt.

    Även om det är en ytterst modest ersättning så anser jag att ingen ska jobba gratis- det gör inte jag när jag mockar, gör i ordning foder eller har stalljourer åt folk i stallet tex.

    Eftersom det är JAG som ”begär” denna tjänst av Mini ska hon givetvis ha betalt, hade varit skillnad om hon ville låna honom för sitt eget nöjes skull.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>