Tisdag- bad hairday (för mer än Muppe)

I morse var det lite blåsigare än vanligt och om det var detta eller något annat outgrundligt som fick Kreon att muppa sig men idag hade han verkligen en ”bad hairday”.

När vi red ut gjorde han ungefär 7432 stopp, fick säkert lika många sporrstick i sidan och gick mellan detta och hela sista delen av den timmeslånga turen som ett urverk där han bland annat visade en galopp ”to die for”. Muppe är med andra ord ett otroligt passande smeknamn….

Turen inleddes för övrigt nästan direkt med att Kreon såg något nytt hästätande vilket gjorde att han tjurigt klev ut på en villagräsmatta som går direkt utmed vägen man kör/ rider på, det finns inget staket eller annat som avgränsar den så att säga.

På gräsmattan står några blomkrukor och Kreon råkade dessutom välta en av dom och då jag vänligt bad grannen mitt emot (som stod och påtade i SIN trädgård…klockan 6 på morgonen….) om hon kunde lyfta upp krukan fick jag till svar att jag minsann fick komma tillbaka och göra detta själv.

Fick också veta att man inte ska ha hästar som min och att han kunde välta omkull ett barn nästan gång…ja….det KAN finnas barn ute i trädgårdarna även 6 på morgonen….

Ibland tycker jag inte att det spelar någon roll VAD man säger eller HUR man säger det…så jag red bara vidare, körde tillbaka och rätade upp krukan efter ritten och la faktiskt också en lapp i gräsmattefamiljens brevlåda om vår lilla ”incident” (som resulterade i några hovmärken på gräset).

Ja, det är intressant så olika människor det finns i vår herres hage….

På samma väg skrek en annan husägare en gång att jag skulle ”koppla min hunnadjävel” menandes Soya som gick så stillsamt bredvid Archie som en hund bara kan och här tyckte jag mest att det intressanta var ordvalet- HUND-DJÄVEL- sagt av någon som själv har hund?!?!?!

Då minns jag hellre med värme en gammal farbror som knappt kunde gå men som ändå stapplade framför Kreon ute på vägen som draghjälp OCH gav honom ett äpple från sin trädgård när den sistnämnde muppade sig för fullt. Det är att vara djurvän…och KLOK….i min värld.

10 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anonymous

    Välta ett barn? Herregud hur dum får man vara?
    Låter man som föräldrar barn gå nära en stor häst? ja! då får man ju faktiskt skylla sig själv.
    Olyckor kan givetvis hända men om alla visar hänsyn så brukar det fungara
    /Lena

    Svara
  2. Birgittas hästsida

    Ja, den kommentaren var inte så genomtänkt.

    Sedan så kan för all del ”allt” hända men att Kreon, som aldrig har gått på en människa, skulle hitta ett barn att välta i någons trädgård klockan 6 på morgonen finner jag extremt, extremt osannolikt.

    Svara
  3. Anonymous

    Vår sommarhage är stor och ligger precis vid havet och har en grusväg igenom som endast leder ner till en inofficiell badplats, många boende går på grusvägen på promenader. Skulle släppa min häst häromdagen och alla ca 30 st övriga hästar står längre ner i hagen ca 500 meter från grinden och jag ser några människor gå på vägen vid hästarna.Självklart galopperar han ner mot de andra hästarna och gnäggar och jag går mot stallet.
    Idag när jag ska släppa ut hästen så möter jag tydligen samma människor vid grinden och får en urskällning för att jag släppt min häst när de gick igenom hagen. Försöker förklara att det är en hästhage och att man går igenom den på eget ansvar, tydliga skyltar sitter uppe, och man får vara beredd på att hästarna kommer fram eller springer i hagen. Självklart väntar vi med att släppa någon häst om någon närmar sig grinden.

    Svara
  4. CeciliaL

    Vad folk ar jobbiga!! Minns nan distanstavling jag gjorde nere i Cornwall, dar en sur husagare hade lagt ut skyffel och satt upp en arg lapp att man skulle stiga av och ta bort sin hastskit! Som om man kliver av hasten nar man ar ute och rider (tavling eller inte) och tar med sig hastskiten hem, eller vad menade de?!

    Har ocksa haft hast i hage dar det gick en 'public footpath' (dvs officiell) och var tvungen att satta upp evighetslanga elstaket langs med tva sidor av hagen sa att folk kunde promenera igenom utan att min ”aggressiva hast” (!) – har alltsa en liten arabvalack som aaaaaaaaaaaaalskar folk och givetvis kommer fram och vill gosa med alla fotgangare – vilket jag i o for sig kan forsta kan vara litet laskigt om man ar ovan MEN alltsa, det ar som om hagar ute pa landet inte ska fa innehalla nagra DJUR alls, utan ska vara till for att fotgangare och hundagare ska ha nanstans att promenera… Kan man inte kombinera BADA dessa saker undrar man.

    Vad galler barn som ska valtas… eh… om man bor vid en vag dar det kan passera hastar sa har man val litet koll och lar sitt barn att halla sig borta! Och om barnet ar SA litet att det kan inte fattar sa ar det ju for ovrigt inte ute och pinnar i en o-inhagnad tradgard pa egen hand…

    Usch, sur blir jag a dina vagnar!! :(((

    PS Hur ar 'Muppe' ett passande namn? Har det nagon speciell betydelse som jag inte kanner till? 🙂

    Svara
  5. CeciliaL

    Sorry, fattar nu – du syftade pa 'Muppa sig'! Jag tankte pa mupparna (pa tv) och undrade om han pa nat vis skulle sett ut som nan av dem…. Puckad ja e! :O

    Svara
  6. Birgittas hästsida

    Cecilia:

    Även på någon ALLMÄN väg kring vårt stall var det en husägare som för ett tag sedan sa till en tjej från vårt stall att hon skulle komma tillbaka och plocka upp efter sin häst och hon blev så förskräckt att hon gjorde det vilket jag ALDRIG I LIVET skulle ha gjort.

    Betänk att Kreon tidigare kunde bajsa förskräckt 10 gånger (helt sant) på en ridtur. Herregud vilket skyfflande det skulle bli för mig!

    Nej,en del folk har helt tappat proportionerna här i livet, både vad gäller sådant som man ska lägga energi på i allmänhet och det faktum att de BOR PÅ LANDET i synnerhet.

    Svara
  7. Birgittas hästsida

    Förresten, fick ett sms från en stallkamrat som tydligen hade skrattat ihjäl sig åt uttrycket ”välta ett barn”- hon såg liksom nästan en porslinstomte framför sig :))).

    Så nu är Kreon inte bara en MUPP utan även en POTENTIELL BARNVÄLTARE :))))!

    Svara
  8. CeciliaL

    Hahaaaa! Min hast den potentiella barnvaltaren! Guuud! Vissa borde helt klart bo i stan dar det inte finns nagot annat an nan enstaka duva!!

    Svara
  9. Anonymous

    Ditt inlägg fick mig att minnas en grej som hände för snart tjugo år sedan (!), i sydvästra Skåne fast jag minns inte själva orten/samhället just nu:

    Jag och en väninna red på våra hästar, hade varit ute på en underbar runda i fina omgivningar, men sedan insåg vi att vi – för att komma tillbaka till hästtransporten – behövde antingen 1) korsa en gårdsplan (bondgård) eller 2) rida igenom ett villasamhälle.

    Sagt och gjort, vi tog vägen genom bondgården först ”för säkerhets skull” trodde vi – bara för att mötas av världens argaste bonde som skrek, gormade och svor och på ett mycket otrevligt sätt totalförbjöd oss att rida därigenom!

    Ojoj, det trodde vi ju inte i och med att det var en gård (skitigt och dant var där redan, så vi hade ju knappast gjort det värre!), men vi vände om.

    Provade så vägen genom samhället, red precis som man ska dvs på rätt sida av vägen, inte i bredd, osv, när helt plötsligt en arg villaägare istället hoppar fram och totalt skäller ut oss för att vi och våra hästar skitar ner så s*tans där hela tiden (märk väl: VI hade aldrig varit där förut!), så vi blev ju halvt livrädda och trodde aldrig vi skulle komma tillbaka till hästtransporten igen.

    Men vi red ändå vidare med våra hjärtan i halsgroparna, och efter alla dessa ytterst otrevliga utskällningar gick det till slut bra. Men ändå!

    Tänk vad vi hästägare rör upp känslor bara genom att (ibland) synas! Tråkigt.

    Nu var det ju liiite otur att Kreon skulle råka välta en blomkruka, men å andra sidan gjorde DU ju bra ifrån dig som lämnade en lapp åt ”blomsterägaren”. Helt korrekt.

    Och ang de otrevliga husägarna, så har jag en hel del ogräsfrön som jag gärna skulle bli av med. Bara säg vart jag ska skicka dem… ;-D *bara skämtar*

    /Anonym-M.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>