Fråga från en läsare om Kreons smeknamn Muppe

Fick en fråga från en läsare som, eftersom hon är ”utlandssvensk” undrar vad en Mupp är för något.

Jag skrattade gott åt hennes kommentar ”För mig är det en Kermit eller Miss Piggy och jag har aldrig fattat varför du kallar din häst så!? Fattar inte ens om det är positivt eller ej”.

Ja du kära läsare…ska man utreda denna fråga närmare blir det inte så lätt insåg jag nyss när jag googlade på ”mupp” och kom till en sida som kallar sig www.slangopedia.se ?!?!?!?!

Där kan man finna flera förklaringar, den ena roligare/ konstigare (välj själv….) än den andra:

Vanligtvis en person som är allmänt dum, störig, dryg och som har dålig smak. Inte alls nödvändigtvis förståndshandikappad rent medicinskt.

Mupp är en glad person som gärna hittar på roliga saker. Muppar går ofta i gäng, de skrattar,flummar och är allmänt muppiga.

En förvirrad, okunnig och impulsiv person. Gör saker och ting ”hellre än bra”.

För egen del kan jag väl säga att vi ”i mina kretsar” använder ”muppa sig” om någon som bär sig knäppt åt- därav att jag tycker att Kreon ibland gör skäl för sitt smeknamn.

(Fast jag kallar honom även för Puppe- dels för att det rimmar på Muppe och dels för att en fd chef kallade HÄSTAR för PUPPAR….”hästapuppar”….har ingen aning om varför men det lät ganska kul och jag är ju lika ofta 12 år som 46).

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>