Lördag- underbart ridväder


Bad hairday :)))?!?!?! Se så fint Muppes hår vajar i vinden :)!

Idag har jag verkligen ridit i perfekt ridväder!

Solen strålade men det blåste precis lagom tempererade vindar för att man skulle kunna rida i piké-tröja utan att varken svettas eller frysa och dessutom så höll blåsten minsta myra borta.

Vi har otroligt insektsfritt än så länge över huvud taget och det är bara att njuta så länge det varar.

På flera andra ställen har jag stött på massor av bromsar tex sedan veckor tillbaka så frågan är när vi får besök?

Kreon fick alltså ett dressyrpass på gräsbanan och jag fortsatte att jobba med det jag gjort de senaste gångerna med fokus på traven.

Idag växlade jag form och tempo samtidigt som jag omväxlande red lätt och satt ner och det kändes hur bra som helst. Det känns som att det ”bara” handlar om att Kreon ska bli starkare och det är ju inget som kommer över en dag.

På tal om dag har jag nu ridit säkert 10-11 dagar I RAD, något jag förvisso inte brukar göra men inte heller tycker är fel att göra.

Sommaren är den bästa tiden att rida tycker jag och framför allt nu när jag har semester och har haft möjlighet att tex hänga på andra som skulle rida ut så har jag valt ridning framför vila och det känns hur bra som helst. Sedan har jag ju inte heller ridit hårt någon av dagarna egentligen utan exempelvis flera av uteritterna har ju snarast varit att betrakta som just vilodagar mer eller mindre.

Jag anser överlag att ”folk” vilar sina hästar allt för mycket och det får dom så klart göra om dom vill men då är det kanske inte heller så konstigt om de sedan tycker att hästen är styv, känns oriden, har blivit fet och slö osv.

Kreon känns i alla fall hur fin som helst och eftersom jag är som jag är så ”måste” jag tänka ”när kommer bakslaget” i stället för att BARA njuta (som jag också gör).

Annars har jag inte gjort mycket vettigt idag, egentligen bara en sak och det var att klippa vår trädgårdshäck.

Den hade verkligen börjat spreta åt alla håll och kanter vilket var så oestetiskt att jag kände mig tvingad att strukturera upp den fast jag egentligen inte hade någon lust. Men nu är det gjort.

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Birgittas hästsida

    Min man startade en blogg om flyghistoria och då blev jag sugen på att också börja skriva, något jag har mycket lätt för.

    Tyckte dessutom att jag hade en massa roliga historier att dela med mig av.

    I början skrev jag långt ifrån varje dag- numera har jag alltid många färdigskrivna inlägg ”på vänt”.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>