Kort utvärdering- Centaura

Någon efterlyste en utvärdering av insektsmedlet CENTAURA som jag köpte för ett tag sedan men som jag faktiskt inte har behövt använda förrän nu.Jag sprayade på det för första gången igår eftersom vi skulle rida i skogen- där vet jag att det sedan veckovis tillbaka finns gott om broms om inte annat.

Redan när jag började spraya blev jag positivt överraskad- flaskan är en tryckbehållare och när man sprayar hörs det inte alls speciellt mycket- bra om man har en häst som är känslig för den sortens ljud.

Den mest positiva överraskningen var LUKTEN- sprayen luktar väldigt behagligt vilket är bra eftersom min tanke är att även använda den på mig själv och Soya.

Jag tycker att den del andra medel luktar väldigt skarpt- inte äckligt men ska man ha det just på sig själv vill man kanske inte osa.

Effekten på broms var också bra- jag såg inte ens en handfull på själva hästen medan de svärmade i mängder i luften omkring oss.

Eftersom jag själv red med långärmad tröja och det stod på flaskan att man inte skulle använda sprayen under kläderna så vet jag ännu inte effekten på människor- det får jag återkomma till.

Men hitills är jag alltså NÖJD!

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>