Torsdag- bytt är bytt…för det mesta

Idag blev det ett dressyrpass på gräsbanan- det var länge sedan jag red där.

Pratade med NN igår och hon påminde mig om att göra några byten då och då för att ”hålla dom vid liv” även om vi inte ska tävla på den nivån på ett tag så idag la jag lite tid på dessa.

Det är fortfarande skillnad på bytena från vänster till höger och vice versa, åt det lätta hållet går det lätt och sker oftast på hjälpen eller max ett språng efter, lugnt och sansat.

Åt det svårare hållet måste jag förbereda längre tid, det kan ta en stund innan bytet kommer och det kan också bli väldigt svajigt.

Idag fick jag till dom bättre dock så det är nog bara en träningssak- även X har ungefär samma upplevelse av bytenas kvalité och jag tänkte be honom att också träna lite på dom.

All upphetsning före och efter bytena är i alla fall helt borta sedan ett bra tag tillbaka och har väl förvisso egentligen aldrig någon större sak heller vilket är skönt.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>