Torsdag- hjääälp…jeans?!?!?!

Idag råkade jag ut för ett retligt missöde- jag råkade tappa mina ridbyxor på gatan i ösregn och insåg att jag hade 2 alternativ när jag skulle rida; att rida i jeans eller i ett par termobyxor jag har liggande i bilen.

För att inte bli totalt idiotförklarad om någon skulle se mig i ridhuset valde jag jeansen men detta är verkligen inget ridplagg om ni frågar mig- inte ens om man ska skritta.

Kreon skötte sig lika fint som igår i alla fall och idag utökade vi träningen genom att träna på halter ur skritt.

På tal om jeans förresten:

En möbelförsäljare informerade mig en gång om att detta är det plagg som i särklass sliter mest på möblerna, något jag nogsamt noterade och därefter aldrig sitter i hemma :).

8 kommentarer Skriv kommentar

  1. Tessa

    Så olika man kan vara :-). Jag är en typisk jeansmänniska som typ alltid har jeans. Även på hästryggen blir det oftast jeans. Ridbyxor äger jag men de har jag använt kanske 5 gånger på lika många år.
    Med tanke på att du är en dokumenterad fryslort tror jag

    ingen i ditt stall reagerat på termobyxorna

    Svara
    • Anonym

      Birgitta, det är ett skämt??? Menar du att du inte sitter i en soffa eller på en stol hemma i jeans, för att det SLITER PÅ MATERIALET? Förlåt, men där tycker jag gränsen går!

      Själv gillar jag INTE att rida i jeans, får skav av sömmarna.

      Förresten, du hade väl inte ridbyxorna PÅ dig när du tappade dem på gatan :o)

      Svara
      • Birgitta

        Jag har inte på mig jeans hemma eftersom jag tycker att det är skönare att använda ”mysbyxor” -byter om så fort jag kommer hem.

        Men ”råkar” jag ha jeans på mig så sätter jag mig givetvis i soffan utan att fundera då vi för övrigt har plädar över sofforna för att skydda dom från hundhår och dylikt.

        Svara
        • Eva i Lux

          det var jag som var anonym! Det var inte meningen (pucko Eva utan brillor trycker febrilt på tangenterna utan att uppfatta vad jag gör! Men du kanske listade ut det i alla fall, på mitt sätt att uttrycka mig…

          Svara
  2. rackemarie

    På min gamla ridskola fick ungarna inte rida i jeans. Sömmarna slet för mycket på sadlarna helt enkelt. Håller med dig Birgitta; mysbyxor så fort man kommer hem!

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>