Mera lördag- bekännelse: jag gav upp

Jepp…jag stod inte ut längre utan helklippte Kreon även om jag inte ska rida ”ordentligt” på än ett tag.

Men dels tyckte jag att han såg så tråkig ut i sin ragg och dels har han börjat klia sig IGEN, så som han gjorde i vintras.

Jag fattar inte varifrån detta kliande kommer, jag har inte ändrat något i foderstaten och kan bara spekulera i om det är pälssättningen i sig som kliar.

Ja, inte vet jag men roligt är det inte.

Förra året kliade Kreon hål på flera ställen på kroppen med tänderna och eftersom jag nu är mer beredd får jag se till att han aldrig står utan täcke även om jag egentligen är av åsikten att pälsen bör ”luftas” då och då.

Förra året upphörde kliandet långt om länge av sig själv, jag provade något schampo och även en klådstillande spray utan direkt resultat liksom avmaskning och borttagande av sojamjöl som Kreon då åt och som jag hade läst kan ge allergiska reaktioner.

Har ni några idéer så kom gärna med dom.

Måste förresten ge Kreon ABSOLUT HÖGSTA BETYG vad gäller klippningen; han stod banne mig som en staty.

Det var nog ett smart drag att han fick Domosedan första gången han klipptes någonsin förra hösten; han fick en bra erfarenhet av klippmaskinen (som låter som en skördetröska) och nu är han som sagt en mästare :)….faktiskt som alla hästar jag ägt. En tillfällighet?

5 kommentarer Skriv kommentar

  1. Minstral

    Jag har redan klippt Misty tre gånger i år, en gång i våras och två gånger nu i höst. Eftersom hon har ponnygener så får hon dunderpäls. Finns inte chans att träna med en sådan päls.

    Svara
    • Birgitta

      Jag hoppas och tror att jag ska klara mig med 2 klippningar i vinter (denna och en till) eftersom jag ändå väntat några veckor längre än vanligt.

      Det är oftast för att man klipper för tidigt medan pälssättningen är i full gång som man måste klippa om nästan direkt igen.

      Svara
  2. Minstral

    Jag brukar alltid försöka vänta till hon har satt vinterpälsen men i år gick det bara inte. När en fux ser ut som en skäck pga skum på kroppen efter träning då tycker jag att de kan få slippa pälsen.

    Svara
  3. Titti

    Ni som klipper två gånger om året, grattis! Jag får klippa året om sisådär en sex gånger, min hästs sommarpäls är som en normal hästs vinterpäls. Vinterpälsen är som pälsen på en myskoxe!!

    Svara
    • Birgitta

      Stackare! Då vill det till att man har en häst som är snäll att klippa.

      Nu för tiden orakr jag knappt klippa min egen och då har ändå alla mina hästar stått som statyer.

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>