Måndag- trav utan krav


Tänkte ta en bild på min FINA häst men från denna vinkel ser han bara helmysko ut 🙂

För att minimerat risken för psykbryt hos Kreon nu när jag ska trava mer än 1 minut per pass valde jag att rida på mogonen- klokt visade det sig.
 
Lilla pojken var hur lugn och sansad som helst hela tiden och gjorde inga ansatser till sidohopp och annat ägaren inte gillar utan gjorde bara som han blev tillsagd.

Idag fokuserade jag lite extra på riktig ställning och böjning i slutorna i skritt och bakdelsvändningarna, jag nästan överdrev båda delarna och tänkte att man ändå brukar ”tappa” en del inne på en tävlingsbana så det är bättre att ta i lite extra på träningen, i
alla fall ibland och eftersom Kreon gärna blir lite rak.

Jag blev under ridningen också påmind om varför jag aldrig använder ett ”fett” som Amerigo och Equipe rekommenderar att man fettar in sin sadel med. Jag brukar mest olja in själva sätet och kåporna men igår använde jag detta fett och det skulle jag inte ha gjort!

Jag hann inte mer än sätta mig i sadeln förrän den började gnissla något fruktansvärt och jag var faktiskt imponerad över att Kreon inte flög i luften av detta hjärtskärande ljud som ekade i hela ridhuset.
 
Idag har jag beställt mer silverspray- en bakteriedödande och klådstillande vätska som jag sprutade på Kreon redan i vintras när han också kliade sig.
 
Eftersom han ätit samma mat hela tiden finns det inget av fodret jag kan ta bort, samma sak med halmen och täckena som alla är använda i flera år utan tidigare problem.
 
Ingen annan häst i stallet kliar sig så jag utesluter allt som smittar och jag har inte heller sett några utslag, småkryp eller annat i Kreons päls som skulle kunna förklara det frenetiska kliandet.
 
Avförningen ser ut som vanligt (fin) och maskkoll är gjord och var ua.
 
Så for now forstätter jag att hålla på min teori om pälssättningen även om DEN också låter liiiite konstig. Fast det är ju så mycket som är lite konstigt med Muppis så….  

5 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anna-Karin Eng

    Jasså är det fettet?! Jag trodde att det kanske kunde vara lädret i min amerigo för jädrar vad det gnisslar. Varför måste man använda just det fettet egentligen. Nu skiter ju min häst fullständigt i gnisslet men det stör mig.

    Svara
    • Birgitta

      Man ”måste” inte använda Amerigos produkter till deras sadlar men om du läser villkoren så är det ett KRAV om du vill reklamera något.

      Inte för att jag vet om det går att bevisa vad du smort sadeln med men sedan tycker jag att oljan och ”soft-clean”-en är jättebra medan jag nästan aldrig använder fettet.

      Svara
  2. Malin

    Min amerigo gnisslar/knarrar alltid oavsett om den är nyfettad eller ej. Kan det vara fettet som gör att min gnisslar iaf? Lite irriterande ljud faktiskt. Hör aldrig någon annans sadel…

    Svara
  3. rackemarie

    Jag tror på din teori om pälssättningskliande. Kommer säkert att försvinna nu när han blir klippt. Skrattade lite åt bilden. Ja, den vinkeln är inte smickrande på någon häst!

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>