Tisdag- oprovocerad och mindre irriterad

Även idag blev det ett morgonridpass; jag ska se om jag inte kan börja med den vanan igen för det har onekligen sina fördelar.

Jag har ju mest ridit på morgonarna i mitt liv men så ibland tröttnar jag och så går det ett tag då jag mest rider på eftermiddagarna för att sedan gå tillbaka till gamla vanor.

Just Kreon behöver ju främst ridas med andra hästar eftersom det är då han KAN muppa sig vilket han ta i trä nästan aldrig någonsin gör när han är ensam- det ska väldigt mycket till.

Fast just därför, dvs för att just nu undvika mupperier har jag valt att rida ensam; jag har ingen lust att sitta på helspänn på en häst som kan flyga i luften från den ena nanosekunden till den andra.

När jag har ridit lite mer och fler pass så tror jag att Kreon kommer att ha coolat ner sig även med andra hästar men just nu ser jag som sagt ingen anledning att söka konflikter i onödan.

Redan igår eftermiddag och även i morse verkade det hemska kliandet ha avtagit rejält och jag hoppas givetvis att det upphör helt.

Man vet ju själv hur det känns när det kliar jättemycket på kroppen och jag vill inte att Kreon ska ha flera hårlösa partier på kroppen som han kliat av med tänderna, så som han faktiskt gjorde i vintras.

Han kastade sig också mot väggarna i stallet, en lång täckeshängare som vi har vid uppbindningen samt framför allt staketen i sin hage och detta med sådan frenesi att han hade krossat allt som råkade stå i vägen.

Jag kan ju säga att det är en jäkla tur att hela hans hage är uppbyggd av järnstolpar för hade det varit trä hade hagen troligen legat ner som fallande domino-brickor efter Kreons framfart.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>