Med hund och husvagn….not!

Härom dagen fick Birgitta 46 lära sig ett nytt uttryck.

En person berättade för henne att pojkvännen skulle ”kampa med hunden”.

Skulle de åka på husvagns-semester månne?

Nääää…eftersom hunden är en PITBULL och således en KAMP-hund så skulle de inte ut och tälta i alla fall….

6 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anonym

    Vad lustigt att du som är inom hundvärlden aldrig hört det uttrycket. Båda mina hundar har gillat att kampa och det är utmärkt att använda sig av som beröm i lydnadsträningen. Vissa hundar gillar att kampa och andra inte. Tror också att det är mindre bra att kampa med vissa hundar. Jag använder det ofta som ren lek också med särskilda kampleksaker. Så absolut inget som kännetecknar något som man speciellt gör med ”kamphundar”.

    Svara
    • Birgitta

      Tja…med tanke på just den hunden som det gällde och att den skulle ”kampa” med andra pitbulls så fick jag inte så trevliga associationer.

      Personen berättade bla om att man ”tävlade” om vilken hund som kunde hänga sig fast i trädgrenar längst (genom att låsa käkarna)- ingen träning jag ser någon mening med faktiskt mer än att en del träd i Malmö blivit helt förstörda och dött av denna ”träning”.

      Sedan kan väldigt mycket träning användas både rätt och fel givetvis.

      Att jag aldrig hört uttrycket beror säkert på att jag mest haft vinthundar- de brukar man träna på heeelt annat sätt :).

      Svara
  2. Minstral

    Ovanstående kommentar är inte från anonym utan det är jag Minstral som skrev det men glömde namnet;)

    Svara
  3. Minstral

    Fast när man kampar med en hund har man ju en leksak eller trasa och så drar man i vars en ände. Så har jag fått lära mig att man kampar. Inte med andra hundar eller att hänga i trädgrenar. Trist att du får sådana associationer, det är jättekul att kampa med sin vovve om den tycker det är kul. Även vinthundar kan tycka det är kul att kampa. Kampa är ju inte träningen i sig utan mer ett sätt att få upp hundens entusiasm eller som en belöning helt enkelt.

    Svara
    • Birgitta

      Ja, så som DU beskriver ”kampa” har jag gjort tusen gånger, med alla möjliga hundar.

      Tror dock att man i ”oseriösa pittbullskretsar” lägger lite annat i ordet KAMPA- tyvärr.

      Svara
      • Minstral

        Kan mycket väl tänka mig att det används annorlunda. Jag är ju i den ”normala” hundvärlden och där innebär ordet kampa just det jag beskriver. Mest så du inte tror att alla använder det så tokigt. Är ju helt sjukt att låta hundar kampa med varandra eller hänga i grenar. Rent djurplågeri:(

        Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>