Boktips för vuxna hästtjejer

Har ni tänkt på hur ofta hästar, ridning, ryttarutrustning och dylikt beskrivs väldigt töntigt i skönlitteratur. man förstår liksom direkt att författaren knappast är ryttare själv när man använder ord som betsel eller skriver att ”hon red i hagen”…bara föra att ta några exempel.

Nu har det faktiskt kommit en bok som lanseras som ”den första hästboken för vuxna” och någon hästbok vill i alla fall jag inte karakterisera den som men dock en väldigt lättläst roman som till viss del utspelar sig i hästmiljö (ett stall på landet).

Just häst/rid-delen av boken känns verkligen helt överensstämmande med hur det kan vara att ha häst…tja det skulle vara bortsett från att jag har lite svårt att tro att man skulle ha en ”fin dressyrhäst” i ett stall som detta :).

Men men…är ni ute efter ett lättläst bok (jag sträckläste den faktiskt vilket inte är så vanligt) med lyckligt slut så kan jag varmt rekommendera denna

Jag lånade mitt exemplar på biblioteket så man behöver inte ens lägga ut några pengar :).

Någon som läst boken förresten? Vad tyckte ni?

4 kommentarer Skriv kommentar

  1. Nabil

    Bra boktips!
    Finns alldeles för många hästböcker för unga tjejer, inte tillräckligt många för vuxna.

    Nabil

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>