Tillbakablickar: när Birgitta fick en Rosa Panter

När jag nyligen såg denna hårklippare på Netto mindes jag med ett skratt hur knäpp jag var en gång i tiden i min ungdom.

En kompis berättade då att hennes pappa hade fått en klippmaskin likt denna i julklapp (till SITT hår) och kompisen och jag fick den galna idén att klippa våra hästar med denna tingest.

Vi bestämde att vi skulle börja med min häst Menelli och om det blev bra så skulle vi även ta hennes valack Amirant.

Tja…låt mig direkt säga att det varken blev bra eller någon klippning av Amirant.

Till att börja med tog själva klippningen ungefär tusen år och dessutom såg det ut som om någon hade försökt, och nästan lyckats, skinnflå min häst.

Det var i princip bara HUDEN som återstod när jag var färdig med den bokstavliga rakningen och någon (som tyckte den var rolig) pekade skrattande på min fd fina häst och sa ”ha ha…titta….ROSA PANTERN”.

Ja, den stackars hästens rosa hud var ingen vacker syn och min kompis mamma som var en estet ut i fingerspetsarna FÖRBJÖD oss att klippa kompisens häst vilket jag i ärlighetens namn bara var tacksam över.

Ett sådant jättearbete ville jag inte ge mig i kast med en gång till!

Men en BRA sak förde dock klippningen med sig- min häst behövde inte klippas fler gånger det året i alla fall :)))))!

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>