Lite förtydligande om min ”galna” häst

Insåg när jag läste mitt eget inlägg om varför jag inte tävlar Kreon samt någons kommentar om att vi ridit på 48 % att man som nytillkommen läsare kanske tror att det är ett riktigt MONSTER jag äger.

Och visst; allting är relativt- i jämförelse med mina tidigare hästar har Kreon gjort saker som hans föregångare aldrig skulle drömma om att göra (stegra sig tex) men sett till ”tävlingshästar i dressyr i största allmänhet” så är han egentligen inte speciellt galen trots allt.

Jag har ridit på även 65-67 % och inte bara 48, Kreon har bara tävlat 11-12 gånger totalt i sitt liv och har 3 placeringar varav en i LA så allt är inte så uselt som det kanske kan låta.

Jag ser ofta hästar på tävling som ”bär sig åt” inne på banan- sedan VARFÖR de gör detta har jag oftast ingen aning om men det händer alltså och det är som sagt inte ovanligt.

Jag skrev i förra inlägget att Kreon har varit potentiellt farlig för andra ekipage på framridningarna men så tycker jag absolut inte att det är idag- tvärtom.

De som såg hästen i framridningsridhuset igår såg nog tvärtom en högst normal för att inte säga mycket LYDIG häst som inte gjorde annat än ”levererade”.

På tävlingsbanan fanns en del att önska men inte heller om detta tror jag att en kunnig dressyrmänniska hade tänkt ”men herregud…den hästen verkar ju helt sinnessjuk….varför tävlar man på en sån idiot”.

Domaren kommentar ”BUSIG HÄST” var faktiskt det enda jag inte höll med om i hennes bedömning/ poängsättning; JAG anser inte att Kreon är just busig även om det kanske ser så ut men som sagt; någon fullständig galning är han inte- om nu någon trodde det :).

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>