Internet- gamlingars räddning undan ensamhet?

Nyligen har jag fått många fler livstecken från en faster i Serbien som jag tidigare endast haft sporadisk kontakt med.

Fastern genomgick en kurs i Internet-hantering förra året och nu får jag via mailen ofta exempelvis ”snuskiga roliga historier” från denna 78-åriga dam *ASGARV*.

Med på kursen var fasterns 80-åriga syster med ett intellekt skarpt som en skalpell så nu vet de båda hur en dator fungerar.

Just mina fastrar är för övrigt extremt vitala kvinnor som knappt har TID att sitta framför nätet, de är väldigt busy med allt möjligt annat och har ett umgänge som de vårdar men det slog mig att just ”nätet” kan bli många gamla människors ”räddning” från att känna sig totalt ensamma på gamla dar.

Detta gäller så klart alla människor; man behöver inte vara gammal för att känna sig ensam men med de krämpor och annat som kanske medföljer ålderdomen blir man ännu mer begränsad även om man skulle VILJA komma ut mer tex.

Jag bearbetar nu modern (68) och har kommit så långt som att hon i alla fall ÄGER en dator.

Än så länge använder hon den bara till att titta på bilder på barnbarnet men vi jobbar på det så att säga 🙂

Fadern (74) lärde jag att skicka sms för några år sedan 🙂 men datorer är han väldigt haj på och sitter framför nätet hur mycket som helst.

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Eva i Lux

    Min mamma som är 88 har nu en iPad!!! Vi skickar meddelanden. Dessutom ska hon och min pappa som är 83 resa till Australien 1 månad i slutet av februari och hälsa på pappas lillebror. Mamma fick en timmes segelflygning i 88-års present av min syster! Hom var segelflygare i sin ungdom och gjorde t.o.m. en looping!!!! Allt finns på film.

    Svara
  2. Prick

    Min mamma är 80+ och köpte dator för ett par år sedan. Eller DATA som hon envisas med att kalla den :).
    Mailar recept och bilder å sånt till sina väninnor och håller koll på omvärlden i allmänhet. Roligt tycker jag.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>