6 kommentarer Skriv kommentar

  1. Eva i Lux

    Det enda jag ”googlar” på internet angående olika sjukdomar o. dyl är när ANDRA människor säger att dess häst lider av x eller y och jag inte själv vet vad det innebär och kanske inte förstår då jag aldrig hört talas om just deras åkomma. Litar 100% på min egen veterinär vad gäller MINA hästar. Likaså på min smed.

    Svara
  2. Johanna

    Jag kollar alltid på nätet 🙂 Men litar på veterinärer till fullo och tillkallar en, eller kör till klinik när det behövs. Tror inte att man kan lägga diagnos eller fixa saker själv genom att läsa nätforum. Däremot finns det kanske tips som är värda att prova, tex våtvarmt jodopax omslag vid trolig hovböld. Det skadar ju inte att försöka med tills att man får tid hos veterinär.

    Jag skulle aldrig drömma om att lägga en egen diagnos och behandlig efter ha läst på ett forum.

    Baksidan med att läsa på nätet är ju alla skräckhistorier och annat. Så man blir ju mest rädd och fruktar det värsta efter att ha läst något.

    Förstår man danska finns det en bra vetenskaplig sida här där man kan läsa om det mesta. Den publiceras av veterinärer. http://www.netdyredoktor.dk/sw916.asp

    Svara
    • Birgitta

      Jag håller med. Ibland är det jätteskönt att läsa någon tröstande solskenshistoria à la ”precis samma sak hände med min häst och det läkte jättesnabbt utan minsta komplikation”. Mindre roligt när folk inte kan låta bli att skriva motsatsen: ”Inte för att vara negativ men jag hade också en häst som fick samma skada och den fick tas bort efter månader av lönlösa behandlingar”. Typ.

      Svara
  3. Lisa

    Hej
    Jag är ”nygammal” i Skåne. Har precis flyttat ner, har bott här 07-09 men flyttade upp till Sthlm en sväng men är alltså nu tillbaka. Och med mig ner har jag min häst. Som skulle få nya skor igår… Det fick han också. Men han ville väga om när hovis höll på med ena bakbenet, vilket resulterade i en vansinnigt arg hovis. Så istället för att släppa ner och ta upp igen när min häst ställt sig tillrätta, gav han sig på honom med hammaren. Två slag på kotan, rätade på ryggen och slog honom rakt över revbenen. Med hammaren. Jag blev så chockad att jag inte visste vad jag skulle göra. Förutom att säga att det var första och sista gången han fick sko min häst. Jag känner ju min häst och vet att han inte drar i benen för att jävlas utan för att han vill ställa om balansen. Så nu är jag alltså på jakt efter både pålitlig hovis – och pålitlig tandläkare. Nu har ju inte det här något med internetveterinärer att göra men jag VILL gärna ha en hovis som jag kan lita till 110% på. Klåpare finns överallt, trots att man gör sitt bästa för att söka rätt på de som ”ska vara bra”. Min häst är även kollad i munnen 3 gånger i år – för jag tror att något är fel. Vet hittar inget. Men jag tror inte att min häst samlar som en hamster utan anledning och drar i bettet när vi skrittar på lång tygel. På kortad tygel märks inte detta alls och han är som min älskade häst brukar vara. Men han kan inte koncentrera sig det minsta på lång tygel just. Det jag ville komma till är alltså att det är svårt nog att hitta de som går att lita på IRL… Hur ska man då kunna lite på internetveterninärer…
    Mvh Lisa

    Svara
    • Birgitta

      Skulle varmt rekommendera dig att anlita Torbjörn Lundström, googla på namnet så ser du att han har en egen klinik uppåt landet men han besöker även Skåne (Bollerups veterinärklinik) då och då.

      Kolla med Bollerup när han kommer nästa gång.

      Dyr att anlita men skicklig (människotandläkare från början).

      Svara
      • Anna-Kajsa

        Torbjörn Lundström är din man, absolut! Det finns ingen bättre på tänder och munhåla i Sverige.

        Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>