Veckan som gått

Som jag skrev i ett annat inlägg är i alla fall jag trött på vintern nu- inte för att jag någonsin sett fram emot den eller njutit medan den pågår förvisso.

Men detta pendlande mellan diverse tråkiga väderlekar är allt annat än trevligt- det är alltid lite eller mycket kallt, ibland isigt, ibland snöblaskigt, när det blåser känns allting tusen gånger besvärligare osv.

Så;  nu har jag fått gnälla av mig även om det egentligen är helt meningslöst för som någon sa i stallet så är det ändå absolut ingenting man kan göra åt vädret- det är som det är.

Kreon har i alla fall jobbat på bra tycker jag, det har både varit sedvanlig tisdagsträning för Christina och X-ridning i fredags.

I lördags skrittade jag och Maria ut i blåsten och söndagen var vikt åt hoppning.

I veckan har jag introducerat ett nytt fodermedel för Kreon och samtidigt som potatisproteinet har gjort entré så har vi sagt adjö till sojan som jag misstänker är boven i Kreons kliande-drama.

Nu kliar han sig ganska mycket och jag kan inte komma på något annat som skulle kunna utlösa detta än att prova att ta bort sojan.

Någon pälssättning kan det ju inte vara tal om och att han skulle vara varm under sitt täcke har jag svårt att tro- han kliade sig lika mycket när det var minus 15 grader för några dagar sedan.

Det är alltså kroppen han kliar- inte svansen, och han är avmaskad och har ingen ohyra eller utslag och ingen annan häst i stallet kliar sig.

En annan Soya…min älskade hund fyllde 5 år i veckan och har förhoppningsvis mååååånga år framför sig. Hon ska bli 100 år har maken och jag bestämt i alla fall :).

Annars har veckan innehållit en hel del planering av diverse aktiviteter som förhoppningsvis kommer att inträffa i framtiden men om detta ordar jag inte förrän det är dags- man vet aldrig vad som händer på vägen…

4 kommentarer Skriv kommentar

  1. rackemarie

    Grattis Soya!
    Om kliandet: Kan det ändå inte vara så att ny päls börjar sättas redan nu? Hörde av en bekant i veckan att deras hästar redan börjat fälla(!)

    Svara
    • Birgitta

      Kliandet har hållit på i ganska många veckor även om det har tilltagit så jag tror ändå på sojan. Får se vad som händer när jag nu tagit bort den.

      Svara
  2. Prick

    Alla blir ju äldre och äldre. Helt OT men hörde för ett tag sedan att man tror att den första 200-åringen är född nu. Fast då pratar men människor förstås.

    Ang sojan, är det gmo-soja du gett (finns det ens gmo-fritt)? Hoppas kliandet försvinner nu!

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>