Fredag- tjat

Idag fortsatte jag att träna på en del av det som jag fick göra på Christina-träningen i tisdags och jag misstänker att Kreon hade sagt ”det var ett djä…la tjatande” om han hade kunnat tala.

Han ville inte träna på bakdelsvändningar för vänster skänkel, inte ställa sig…tja inte göra något annat än helst gå rakt fram på en stor volt.

Åt motsatt håll gick det hur lätt som helst och blev ju bättre även för vänsterskänkeln till slut och efter mycket tragglande men bra kan jag inte påstå att det var.

Slutorna flyter däremot på riktigt fint åt båda hållen vilket känns mycket ovant eftersom även Archie hade svårt för dessa- alltså är det många år sedan jag kände ett riktigt flyt i denna rörelse.

I galoppen tränade jag på lite samling och helt klart blir det bättre och bättre även om Kreon fortfarande kan passa på att göra ett snyggt avbrott till trav precis när man tänker ”oj så fint han samlar sig nu” :). Då har man samlat för mycket utan att vara ”med” och understödja med skänklar och sits.

5 kommentarer Skriv kommentar

  1. jannike

    En liten fråga såhär på fredagen, känner att jag snart behöver skicka hästen på tillridning/utbildning för att grundridningen inte sitter, hur gjorde du när du fann X, hade du andra ryttare på G eller du valde honom direkt?

    Svara
  2. Birgitta

    Faktiskt valde jag honom direkt :). Jag ville ha en orädd men LUGN ryttare, ingen ”våldsverkare” vars strategi hade varit att ”piska skiten” ur min häst (jodå…det finns sådana också…).

    Mitt problem var/ är ju dessutom lite speciellt- jag behövde inte utbilda Kreon i egentlig mening utan ”bara” få honom ridbar på tävling.

    Just detta passar inte alla ryttare- om man berättar att man har en stor häst som kan stå på bakbenen så är inte alla så sugna på att utsätta sig för detta, varken hemma eller på tävling.

    En tjej i stallet tränade för X, och jag frågade henne om jag kunde följa med på hennes träning och då tillfråga X.

    Jag hade i samma veva fått veta att X en gång i tiden hade ridit in Kreon så han hade ju en ”historik” med honom.

    Jag kan inte på rak arm säga vad jag hade gjort eller vem jag hade tillfrågat om X inte hade varit intresserad. Troligen hade jag frågat min tränare om råd- hennes kontaktnät är stort.

    Jag hade ju en tjej (Mini) som hjälpte mig mycket bra men hon flyttade utomlands just då och NN som jag tränade för hade flyttat till Stockholm.

    Svara
    • jannike

      Ok tack för svar, jag känner att jag vill ha någon som sätter grundridningen i min häst och får honom att acceptera skänkel och bett utan att gå till försvar. Men har mailat en del stall men det är ju verkligen hutlösa priser / månad 😉

      Svara
      • Birgitta

        Ett alternativ är ju att du försöker hitta någon dit du kan köra hästen några gånger i veckan?

        Nu vet jag inte var du bor men i alla fall i Skåne är ju inte avstånden så långa.

        Jag är inte så glad för att lämna bort hästen, har för stort kontrollbehov och har sett för mycket som jag inte gillar= man lämnar bort hästen och så visar det sig att den man tror ska rida gör detta bara någon gång i veckan, resten av tiden rider en hästskötare eller så longeras hästen (eller går i hagen)- DET vill i alla fall jag inte betala dyrt för!

        Svara
  3. Madeleine

    Jag lämnade bort min häst två månader till Susanne Pennader, dalköpinge dressyrstall. (Trelleborg)
    Hon är mycket seriös och pålitlig.
    Och har inga hutlösa priser.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>