Tur att jag aldrig köper lasagne

Hmm….jag köper tämligen ofta olika typer av portionsrätter men just aldrig lasagne.

Det är jag glad för när jag läser detta .

Sedan kan man kanske tycka att ”det man inte vet har man inte ont av” eller ”hästkött är gott” men NEJ…jag är ändå glad att jag sluppit denna överraskning…

9 kommentarer Skriv kommentar

  1. My

    Vad är skillnaden på att äta en ko eller en häst? Är en häst mer värd än en ko? Jag har växt upp med både kossor och hästar och kan inte säga att kor är trögare/dummare än hästar även om arterna tänker olika. Och för den skull – är det mer rätt att äta något som är mindre intelligent??? Så, ju mindre IQ desto större rättighet har vi människor att äta djuret?

    Svara
    • Birgitta

      Jag kan bara svara för mig själv och där har jag inga LOGISKA argument till varför jag kan äta gris, ko och fiskar men inte hund, kanin eller hästar. Det handlar för mig om KÄNSLA och inte SMAK- även om hund eller för den delen ORM hade det i särklass godaste köttet hade jag aldrig kunnat äta det.

      Svara
  2. Minstral

    Jag hade inte brytt mig, att jag inte äter häst eller kanin är för jag inte tycker att det är gott. Äter sällan gris för jag är inte så förtjust i det. Hund kan man ju inte dra in i samma diskussion eftersom det är ett köttätande djur och det är en helt annan smak på sådant kött, den smaken är väldigt speciell för oss. Jag är för att vi ska äta hästkött så att djuren kan slaktas här ist för att fraktas till Europa. Nötkött däremot hade jag aldrig klarat mig utan, mums:)

    Svara
  3. Madeleine

    Jag köper en Findus lasange i veckan när jag jobbar. Något besk eftersmak idag.
    Jag vill inte äta mina vänner, varken hästar, kaniner eller hundar.
    Även om jag tycker det är bättre om hästar blir slaktade i Sverige för att slippa plågsamma transporter till Italien.
    Så är gärna hästkött men jag säger nej tack.

    Svara
  4. Eva i Lux

    Borde jag böja mitt huvud i skam för att jag bor i nämnda Luxemburg där vi tydligen är involverade) Nej, jag anser att det som är upprörande är att man vilseleds som kund. Man tror det är en lasagne gjord på nötkött t.ex. vilket betyder att man i dessa fall blir lurad. DET tycker jag är upprörande. Att äta hästkött är mycket vanligt här, ”horse-steak” serveras på många restauranger oc h intages gladeligen. Har ätit det själv för att prova men tyckte varken bu eller bä och har inga scruples. Fälten är fulla i de omkringliggande länderna med ”biff-hästar” som går ute året runt, äter gott och mycket i naturen och sen slaktas. De föds inte upp i små stallar och övergöds med tvång år efter år. Vilka djur har det bättre/sämre? Nu talar jag inte om typ slakterier i Spanien dit gamla ridhästar transporteras under förfärliga omständigheter för att det är billigare så i slutändan. Jag talar om principen om var skillnaden ligger mellan ko, gris, höna, kalv, tvångsmatade gäss, i skogen jagade vildsvin och hästar.

    Svara
  5. Minstral

    Eva – håller med om varenda ord i ditt inlägg. Tycker precis som du att skandalen ligger i att man blir vilseledd som kund. Man måste få välja själv utifrån information man får.

    Svara
    • Birgitta

      Instämmer också! Bortsett från att jag inte vill äta just hästkött så är det ju själva ”principen” att man vilseleds som är för djävlig och det hade jag tyckt även om det var oxfilé och inte hästkött det handlade om.

      Man undrar ju vad mer man blir lurad med…

      Minns när jag jobbade på ett café i ungdomen.

      Ägaren hade för vana att till varje nybryggd kanna tillsätta någon deciliter av gårdagens gamla kaffe som han var för snål att hälla ut…..

      Svara
  6. G

    Det som oroar mig är bristen på kontroll av innehållet i maten och bevisar återigen att egen lagad mat är är det säkraste att stoppa i sig. Vad är det mer än häst i köttet? Kemikalier, färgämnen, smakämnen? No thanks.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>