Tisdag- jaha…ja tack så mycket!

Eftersom i princip alla ekipage som vanligtvis tränar för Christina var indisponibla av olika anledningar idag var träningen inställd.

Tråkigt men eftersom jag hade haft ett sådant superpass igår ville jag inte utmana ödet utan tänkte mest rida lite lösgörande jobb i lång och låg (läs: för Kreon väldigt kravlös) form.

Men när vi hade snurrat runt så ett par varv så blev jag ändå sugen på att jobba lite som jag gjort igår och Kreon sa ”varför inte” och traskade på väldigt fint.

Lite förvånad blev ägaren för jag trodde att han kanske skulle ha lite träningsvärk eller något sedan gårdagen men han kändes hur fin som helst och vi körde därför mer eller mindre en repris.

Allt som har med galoppen att göra känns fantastiskt fint just nu, traven är ju svagare men inte dålig och jag red massor av övergångar mellan dessa 2 gångarter. Förvänd galopp, trav, rättvänd galopp, långsam trav, längning, arbetsgalopp, samlad galopp- ja…så där höll jag på och det flöt på så lätt så lätt.

Passade också på att trava över några bommar på marken men det är nog det närmaste hoppning jag lär komma inom den närmaste tiden. Jag får njuta av dressyren i stället.

8 kommentarer Skriv kommentar

  1. Dagge

    Finns den där regeln kvar .,, den om att ekipage/häst inte får tävla om ens tränare dömer klassen? Kommer ihåg att jag hade lite problem med den för ett antal år sedan (typ 10???) när jag tränade för en domare som dömde på min nivå. Men har för mig att det diskuterades stt ta bort den,

    Svara
    • Birgitta

      Regeln finns kvar (mom 209 i TR, dressyr).

      När Kreon ”tävlade” i torsdags var ju detta en pay and ride- ingen tävling, annars får Christina inte döma honom (eller mig).

      Svara
      • Anna

        I TR står att om du tränat de regelbundet de tre senaste månaderna får domaren inte döma dig och som regelbundet räknas minst en gång i veckan. Eftersom ni inte tränade igår så tolkar jag det som att Christina får döma dig.

        Svara
        • Birgitta

          Tror inte att en veckas tillfälligt träningsupphåll spelar roll så nej, jag och/ eller Kreon får inte dömas av Christina och det skulle jag absolut inte vilja heller.

          Jag vill knappt tävla om någon jag känner vagt dömer.

          Svara
          • Anna

            Jag håller med dig men TR är inte helt tydligt där.
            Nu underlättar det ju att klubbarna anger i proppen vem som dömer men det står sällan vilken klass och därmed kan man inte alltid undvika de domarna kan känner vagt.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>