Fredag- sluta nu Birgitta!!!!

Ja,  detta fick jag säga till mig själv idag och dessutom uppbåda all självbehärskning för att inte fortsätta att rida efter ett 30-minuters dressyrpass.

Jag trodde kanske att Kreon skulle kännas lite ”stiff” efter gårdagens X-ritt men icke- han kändes jättefin.

Bakdelsvändningarna kändes lite lååååångsamma men den förvända galoppen, alla fattningar och tempoväxlingarna i trav gjorde mig väldigt nöjd.

Visst; om Totilas hade sett oss  hade han säkert rullat runt på stallgången av skratt och sagt ”ursäkta…kallar du DET för en travökning” men med våra mått mätt så…

Mitt senaste fokus har jag beslutat att lägga på fattningar till vänster galopp i början av långsidorna- enligt Kreon det mest stressande som finns på tävling.

Ska jag vara ärlig så kan jag på rak arm inte minnas att han gjort ett enda mupperi i höger galopp utan det är alltid i vänster och nästan alltid precis i fattningen vilken oftast görs i början av en långsida i de lätta programmen.

Jag har faktiskt medvetet eller omedvetet slutat att fatta galopp där även hemma för att inte riskera sargsparkar och hopp och skutt och drama men nu gör jag tvärtom- jag fattar galopp just där hur många gånger som helst.

Och nu är Kreon så lugn att han har slutat med sina scener och det är just det som är mitt mål- att fattningarna ska bli så ofta förekommande och totalt odramatiska att han fortsätter att uppfatta dom så även på tävling.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>