Fredag- den dumma hingsten

Idag skulle jag egentligen ha åkt till X men Kreon var tjock på utsidan av ett framben och dessutom ganska öm så jag tog det säkra före det osäkra och skrittade ut i stället trots att han inte visade någon hälta.

Förhoppningsvis har han bara slagit i benet och är så pjoskig som hans fd ägare påstod att han var- mina tidigare hästar har ju haft en smärttröskel utan dess like så jag är mer van vid sådant.

Jag får se hur benet ser ut imorgon men bara av skritt-turen hade svullnaden gått ner nästan helt.

Trots att jag var ute så sent som i förrgår märktes inget av ”vanans makt” hos Kreon utan han var om möjligt ännu stoppigare idag.

Nu slog det mig dock med full kraft att det inte är så mycket att han behöver ”bli redo” när man rider ut utan att det nog MYCKET (eller helt?) beror på att han inte VILL LÄMNA FLOCKEN det handlar om.

Det är därför han går som ett urverk på hemvägen- då går han ju TILL flocken.

Lite hjälper mig denna vetskap i alla fall mentalt- jag blir inte lika arg för saker som jag förstår och ändå kan ha en viss förståelse för.

Att han inte är tjurig har jag listat ut för länge sedan- jag tror inte en tjurig häst kan bajsa mängder av diarréhögar av ren TROTS/ olydnad och att han skulle vara rädd för SPECIFIKA saker har jag också haft svårt att tro då han har gått samma runda minst 50 gånger och aldrig tittar/ stannar på hemvägen.

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Hästis

    Flockmentaliteten är verkligen stark. Min häst går fram nästan överallt även om vi är själva men hon är mycket uppmärksam, om du förstår vad jag menar…:-) Om vi däremot är ute med någon kompis så tittar hon inte på nåt, då är hon bara fokuserad på att komma först.

    Svara
    • Birgitta

      Jag får väl vara tacksam över att Kreon aldrig vill förfölja eller springa efter andra hästar ute- DET bryr han sig inte om. Men att lämna trygga anläggningen…

      Min Décima var hans raka motsats- hon hade nog trivts bäst på en öde ö tillsammans med den hon älskade mest (MIG). Tyckte inte om/ var misstänksam mot andra hästar och brydde sig inte en sekund om vad de gjorde i sina hagar tex- om de kom eller gick. Kreon har superkoll på detta och kan bli väldigt orolig om någon tar in sin häst utan att HAN får följa med.

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>