Mer om de rumänska gatuhundarna

Intressant artikel tycker jag och belyser på ett bra sätt att även om man vill väl så kan det bli så fel.

Jag propagerar än en gång för att i första hand rensa upp i det hundöverskottsträsk vi har i Sverige (samt att sluta med obetänksam avel) innan vi börjar blicka utåt i världen.

Och när vi väl gör det kanske vi ska inrikta oss på att hjälpa djuren PÅ PLATS (genom tex kastrationer, kunskapsspridning osv) i stället för att transportera hit ibland sjuka, traumatiserade djur som kan ha svårt för att anpassa sig i en helt annan miljö.

Till syvende och sist kan det inte bara bli mycket svårt för djuret i sig utan också medföra enorma kostnader för den som ville göra gott samt faktiskt också FARLIGT- både för ägaren och omgivningen.

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Cristel

    Jag håller med dig! Tror dessutom att det är lätt att bli lurad så man får hem hundar som faktiskt är avlade för att bli ”gatuhundar”. Det finns ju så många organisationer! Svårt att kolla upp dem alla.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>