Äntligen trasigt täcke :)!

täcke2

Har ni aldrig nästan önskat att något ni äger ska slitas ut/ gå sönder så att ni kan få köpa en  ersättare :)?

Liiite så har jag faktiskt känt kring en del av Kreons täcken som jag tröttnat på efter att ha sett dom i flera år- exempelvis det på bilden ovan som nu ”äntligen” är redo att slängas. För hur tjatigt det än kan kännas att använda samma täcke år ut och år in så har jag inte haft samvete nog eller vad jag ska säga att slänga ett fullt funktionsdugligt täcke.

På bilden ovan är täcket i sina glans dagar :), kortet är taget för lite mer än 4 år sedan (och föreställer Archie på en dressyrtävling) men köptes runt 2006 för 300:– så jag tycker verkligen inte att man kan klaga på kvalitén i förhållande till priset- tvärtom!

Täcket kommer från Gekås/ Ullared som 90 % av mina täcken och som sagt, kvalité behöver uppenbarligen inte kosta :).

9 kommentarer Skriv kommentar

  1. Linnea

    Så kan man ju också se på saken… 🙂 Själv har jag TYVÄRR fastnat för Bucastäcken, som brukar hålla en halv evighet, men i förrgår hade pållen på något vis haft sönder båda bogspännena (konstigt att det händer just nu när hon är inne i någon slags monsterperiod, hmm). Då blir man ledsen 🙁 Avskyr fula lagningar!

    Svara
    • Birgitta

      Bucas…never again :)!!! Ett av mina första täcken var ett Bucas- tror det höll i typ 10 år eller mer- vägrade att gå sönder. jag var sååå trött på det till slut :)!

      Svara
  2. Hästis

    Haha… absolut 🙂 Kan för mitt eget samvetes skull hitta på någon krystad förklaring när det är något jag gärna vill köpa.

    Svara
    • Birgitta

      I sak förstår jag ditt resonemang men hur många kronor kan man få för ett flera år gammalt täcke som nytt kostade 300:-? Inte värt att annonsera för de futtiga pengarna….
      Och alla mina täcken ligger i den prisklasser ungefär- det dyraste har väl kostat typ 500:-.

      Svara
      • Trasselkvast

        Förvisso, men jag tänkte snarare såna här försäljningsdagar i diverse stall osv. Om det nu är slänga du är emot (helt riktigt såklart) och inte bryr dig om de tior du kan få in.

        Svara
        • Birgitta

          Jag skulle verkligen önska att det ordnades någon form av loppis i stallet men tror att det är för litet intresse (och inget jag själv ids dra igång).

          Bortsett från en del täcken så har jag så många bett att jag skulle kunna öppna en affär (så blir det när man har haft en häst med tungfel) men det är samma med betten- de är värda så lite per styck att det inte skulle löna sig att annonsera ut dom på Blocket.

          Svara
  3. rackemarie

    Lite blandat där. Mina favorittäcken som ligger urbra blir jag ledsen om de går sönder. Fick slänga ett Horseweatäcke, som bets sönder, jättegammalt och ärvt av en bekant, . Likaså ett nästan nytt Jacson-täcke. Hade lagt undan för att laga, men det var för trasigt tyvärr. Under denna vintern har två utetäcken och två innetäcken fått åtskilliga blessyrer. Alla fyra riktigt bra mellandyra täcken. Täcken som har dålig passform eller inte håller regnet ute slänger jag glatt. Sedan tycker jag inte att rött och rosa är så himla snyggt på en fux, men det blir det ändå till våren (ärvda efter mörkbruna Gold förstås) Har ett Ullaredstäcke (stalltäcke) och det är ganska ok, lite konstig passform, lagom på längden, men väldigt långt på sidorna. Hänger under på alla utetäcken. Behöver jag tillägga att detta billiga, ganska fula täcke är helt 😉

    Svara
  4. Minstral

    Hade varit glad om jag hade kunnat använda billiga täcken, men än så länge har jag inte hittat några som ligger så bra som jag önskar av ett täcke i sådan prisklass. Jag köper endast Horseware till Misty och jag blir inte glad när de går sönder.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>