Måndag- herregud!!!!

Ända sedan jag hörde och läste om att världens snöoväder väntas till Skåne har jag känt lite lätt ångest inför vad som komma skall och ärligt talat har den bara ökat i intensitet- för hittills har det INTE varit ”kul”.

Det har stormat rejält hela dagen och hästarna har fått stå inne och när det var dags att rida i eftermiddag undrade jag hur jag skulle kunna ta mig till ridhuset utan att Kreon skulle få panik runt vårt enilagelager som står uppstaplat precis bredvid ridhuset och där lös plast smattrar som tusan vid blåst.

In i ridhuset kom jag- säkert mycket tack vare draghjälp från Landmann med ägare som också skulle rida men när vi skulle lämna detsamma höll det på att sluta illa.

Vi hann inte mer än börja gå mot stallet förrän en ganska stor bit ensilagplast kom flygande från ingenstans och fastnade runt Landmanns ägares ben (!) och innan hon han trassla sig loss hade både henne och min häst fått halv panik och kastat sig hit och dit i blåsten.

Jag vågar inte tänka på vad som hade hänt om plasten hamnat runt MIG eller i fejset på Kreon!

Det var hur som helst otroligt skönt att komma in i stallet igen och ridpasset som sådant var både fint och förvånande.

Nu hade jag kandaret på som lite ”livräddare” men Kreon brydde sig mycket lite om stormen ute utan jobbade på väldigt energiskt och tämligen fokuserat.

Hade det varit för 1 år sedan hade jag inte ens VÅGAT rida i sådant väder- den enda gången Kreon har kastat av mig var just när det stormade ute och ridhusväggarna skallrade (vilket de förvisso inte gjorde idag).

Jag jobbade mest med tempoväxlingar, idag även i galopp då jag fick till riktigt rejäla ökningar, jag har tidigare mest ridit arbetsgalopp och samlad galopp och liksom glömt att det även finns något som heter mellangalopp och ökad galopp också.

Jag gjorde även några byten och fick till en del direkt på hjälpen åt det lätta hållet medan jag åt det svåra hållet än så länge får nöja mig ATT det kommer ett rent byte även om det tar några galoppsprång.

Jag fasar redan för morgondagen- det värsta ovädret har inte brutit ut än och det ska bli ”spännande” att se om de aviserade enorma snömängderna kommer eller inte och om det kan bli någon ridning eller inte.

3 kommentarer Skriv kommentar

  1. rackemarie

    Hoppas ni inte får det alltför eländigt. Här blåste det lite friska vindar i går och nu ”myker” snön i luften. BLÄ 🙁

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>