Veckan som gått

En lite lugnare vecka på dressyrfronten har det varit men så blir det ibland och det är inget fel alls som jag ser det.

Jag vill vanligtvis helst få till 4 dressyrpass i veckan men någon gång får annat gå före av olika anledningar.

I måndags blev det studshoppning eftersom detta inte hanns med förra helgen och jag gärna vill få i detta också en gång i veckan och sedan blev det ännu ett studshoppningspass på söndagen.

Tisdagen bjöd som vanligt på Christina-träning och efter denna tyckte jag att Kreon kunde vara värd lite vila vilket han fick på onsdagen och bara behövde springa några varv i lina i paddocken.

I torsdags var det på det igen- X red ett mycket fint pass där han tränade på lite allt möjligt i allmänhet och galoppombytena i synnerhet.

Arbetsveckan avslutades med ett dressyrpass på egen hand utan direkta krav och sedan skrittade jag och Kreon ut tillsammans med Landmann och hans ägarinna på lördagen.

Numera är det så pass ljust att det går att rida ut även på vardagarna efter jobbet och det tänker jag utnyttja så snart även VÄDRET tillåter detta.

Tyvärr har det blåst rejält vissa dagar och det har dessutom varit väldigt kallt ibland- kanske inte det optimala vädret att rida utomhus i känner jag.

Annars kan jag med glädje konstatera att Kreon åter börjar se lika fin ut i pälsen som innan han började klia sig vilket gjorde att han ett tag såg ut som en riktig rugguggla med små hårlösa partier på hela baken.

Sojan är borttagen och jag är tämligen säker på att det är den han inte har tålt så den ska jag inte köpa mer av kan man lugnt säga.

Hullet är numera precis som jag vill ha det och det tillskriver jag lucernet och potatisproteinet som jag fodrar med samt givetvis också all träning. Utan den sistnämnda kan man nog fodra hur mycket man vill- muskler kommer inte av sig själva.

4 kommentarer Skriv kommentar

    • Birgitta

      Egentligen borde man inte bli förvånad men jag fattar ändå inte att folk om inte annat VÅGAR (bortsett från att det är för djävligt rent ut sagt) göra på detta vis. Verkligen URUSELT! Hoppas det ordnar sig permanent för den stackars hästen. Man blir så ARG!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>