Har ni GALLAT idag?

Och på tal om konstiga ord, ”bebis-ord”, ord som ger en rysningar osv så använder en del ungdomar i mitt stall det, gissar jag, egenpåhittade ordet GALLA!

Nej, inte vätskeansamlingen på hästens ben utan när man gallar så GALOPPERAR man.

Så nu vet ni det :)!

11 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anna

    Ah, vad tramsigt! Vad är det för fel med att använda RIKTIGA ord? För mig låter det här sättet att tala både ointelligent och obildat. Tyvärr.

    Svara
  2. Jenny

    Herregud, har ni inget bättre för er än att anmärka och haka upp er på roliga ord? Måste vara tråkigt att vara som ni, please think outside the box torrisar!

    Svara
  3. Jenny

    Åh nej ber så hemskt mycket om ursäkt för att jag skrev ”torrisar”, ännu en gång ett eget påhittat ord. Förlåter ni mig Birgitta klanen?!? 😉

    Svara
    • Birgitta

      Men ”torrisar” är inget EGENPÅHITTAT ord (det heter alltså egenpåhittat inte egen påhittat hälsar ordpolisen) så vi förlåter dig absolut.

      Och din fråga ska jag svara på i ett eget inlägg (tack för inspirationen till DET)- håll utkik de närmaste dagarna.

      Svara
      • Cecilia

        Fast en gång var det nog det, egenpåhittat alltså. Det fanns säkert männsikor som hörde ordet som ondgjorde sig över att någon våldfört sig på svenska språket så gruvligt. Men nu har det blivit så accepterat att ingen ens reagerar på att ordet troligtvisuppkommit på samma sätt som ”mellis” ”hovis” etc. Visst är det underbart med språkutveckling!

        Svara
  4. rackemarie

    Näää…. men däremot brukar jag lite skämtsamt skriva galoppat i min blogg. Kanske att någon kan störa sig på det möjligtvis ( men det bjuder jag på i så fall) 😉 Vad tycker ni förresten om alla smajlisar man ska använda i sms, fb, bloggar etc för att inte ”låta arg och tvär”? 😉

    Svara
    • Birgitta

      Även jag har gjort mig skyldig till att ha galoppat :).

      Vad gäller smajlisar är jag lite dubbel. Jag använder dom ofta i bloggen tex men i sammanhang där jag menar att något ska var ROLIGT/ ett SKÄMT.

      Däremot har jag svårt att förstå när man tex på våra stalltavlor skriver smajlisar efter ”allting”, typ ”kan ni ta av X hans lindor”, ”jag har gett hästarna lunch” osv. I dessa sammanhang ser jag inte hur smajlisar behövs- det är som om man inte riktigt ”vågar stå för” det man skrivit utan måste liksom mildra det med smajlisar- helt i onödan enligt mig.

      Svara
  5. Fanny

    Galla är ju kul Birgitta! Det är nog för du och kreon inte lever luffare ute på vägarna 😉 får ta med er ut på ett riktigt busstråk någon dag! det är stor skillnad på att galla och att galoppera! Gallar man så är det fullt ös medvetslös och mest låta hästen leka! Galopp ska ju vara lite mer ordentlig ridning i mina ögon iaf!

    Länge leve galla (och alla andra löjliga förkortningar och påhittade ord) !

    Svara
    • Birgitta

      Åhå…det är alltså en speciell galopp när man gallar :)?

      Jag måste nog säga tack men nej tack till erbjudandet om att galla :), som du vet får jag vara glad om jag kan ta mig fram i lugnare gångarter utomhus :)!

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>