Tisdag- väntan (förhoppningsvis förgäves)

Jag lever ofta efter devisen att ju mer man oroar sig för något desto mindre visar det sig att man behövde oroa sig 🙂  och förhoppningsvis kommer detta att hjälpa nu när jag och många med mig har väntat (läs: fasat för) den snöstorm som varit aviserad i media sedan flera dagar tillbaka.

Fram tills nu (klockan 18.30) har det knappt kommit en snöflinga i mina trakter och från början hette det ju att snön skulle VRÄKA ner.

Nu ska vi förvisso inte ”ropa hej” ännu men varje timme utan snö är en timme att vara tacksam över tycker jag.

Således blev det ”business as usual” i ridhuset idag, dvs Christina-träning.

Jag och Muppis fick visa upp skolor utmed långsidorna och slutor i trav och galopp på diagonalen och medan alla skolor i trav än så länge är ”sådär”  (om man ska tänka MSV B) så går det så lätt, så lätt att göra slutor i galopp.

Fast som jag sa till Christina så är det ju inte så konstigt; Kreon har ju alltid haft lätt för att galoppera som en banan :).

Idag tog vi också tag i ryggningarna, en gång i tiden Kreons paradnummer men eftersom jag inte ryggat en meter på träning på säkert ett halvår eller mer (jag har prioriterat så mycket annat) så blev det inget super-backande idag utan lite snett här och där. Så detta ska jag träna lite på själv framöver tänkte jag för jag vet att Kreon kan mycket bättre än han visade idag.

Där finns det en del att tänka på: att göra halt utan för många skrittsteg emellan (helst inga 🙂 ), att hästen ska stå korrekt (det vet vi ju hur lätt Kreon har haft för…NOT…) och att sedan gå rakt bakåt utan att man DRAR hästen bakåt med hjälp av tyglarna och utan att den släpper bettet, går bakom hand, kör upp huvudet eller släpar benen i marken).

Men som vanligt var det inga större katastrofer under träningen, det mesta gick lätt och ledigt och exempelvis tempoväxlingarna i trav flöt på väldigt lätt- långsamt, lite mer framåt och så minska igen; detta gjorde jag många repriser av och fick snabba reaktioner från Kreon- duktigt!

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Minstral

    Du ska vara glad att du bor i rätt del av Skåne, vi här på Söderslätt/Österlen fick snö och storm så att det räckte och blev över. Så den ”lovade” snöstormen uteblev bara för vissa:(

    Svara
    • Birgitta

      Så är det alltid med Österlen: 10 gånger mer snö än någon annanstans i Skåne.

      Fråga mig som ibland har haft bokade veterinärtider på Österlen:(.

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>