Att man bara orkar….

Då och då kommer det kommentarer på mina blogginlägg eller något som någon kommenterat där skribenten skriver något i stil med ”jag fattar inte hur du/ ni orkar bry dig/ er om/ fundera över/ klaga på bla bla bla….”.

Varje gång någon skriver något sådant tänker jag för mig själv att lika obegripligt som det är för denna person hur jag/ någon annan ”orkar bry sig om whatever” lika obegripligt är det för mig hur man ids skriva en kommentar kring detta.

Låt oss som har åsikter om vad det än må vara få diskutera dessa i fred- fattar du inte hur vi orkar bry oss så sluta att läsa och framför allt: sluta att bry dig!

16 kommentarer Skriv kommentar

  1. Cecilia

    Fast du skall nog vara glad att folk orkar, denna bloggen skulle snart dö ut om alla höll med dig om allt.

    Svara
  2. Birgitta

    Fast det handlar inte om att hålla med! Jag gillar verkligen mångfald men just kommentarer som ”att du bara orkar ” TILLFÖR liksom ingenting. Bättre då att argumentera för sin sak och inte bara klanka ner på andra utan att förklara sig.

    Svara
  3. G

    Sånt skriver/säger folk som känner sig träffade men inte kan argumentera tillbaks 😀

    Svara
  4. jannike

    Jag tycker att det är underbart att du berör många ämnen som ”jaga kommentarer” bloggarna inte alltid vågar ta fram! Keep on going

    Svara
    • Birgitta

      Nej, bloggen har aldrig varit mailstream, inte jag heller IRL.

      Bloggen ska ”roa och oroa” 🙂 och jag skulle inte trivas om jag bara fick en massa ”åhhh vad duktig du är och sååå fin Kreon är”-kommentarer, så som man ser på vissa bloggar.

      Jag vet ju själv både mitt eget och hästens ”värde” eller vad jag ska säga och jag vill ha bloggen för att själv också lära mig nya saker, tänka till, få tips osv- inte bli struken medhårs av ibland vilt främmande människor.

      Svara
  5. rackemarie

    Men det är just därför jag kommer hit! För att få kommentera och diskutera kring intressanta frågeställningar. Inte alltid det varken finns tid, eller är läge, för vissa diskussioner i det egna stallet t ex. Givetvis är det intressant att följa din och Kreons utveckling, men fina hästar och bra ridning är det många bloggar som bjuder på, men det är däremot inte så många där det kan bli intressanta diskussioner. Du bjuder verkligen in dina läsare att delta och din blogg lever som få andra!

    Svara
    • Birgitta

      Tack Marie. Och som jag skrev så är det delvis av egoistiska skäl som jag har dessa diskussioner och debatter- de tillför MIG mycket.

      Visst skulle jag kunna hålla mig till forum som Bukefalos men på min egen blogg ”känner” jag ganska många av de som kommenterar, antingen IRL eller genom fleråriga diskussioner på nätet och deras åsikter väger många gånger tyngre än de på Buke.

      Jag har också sällan tid och möjlighet att diskutera diverse hästämnen i stallet så för mig är bloggen ett utmärkt forum för detta.

      Svara
  6. Emma

    Tror jag förstår hur du menar – genom att skriva t.ex ”åhhh att du bara orkar…” osv osv, så blir det många gånger mer åt det personliga hållet än att tillföra diskussionen något extra, mer som ett personangrepp än att komma med egna synpunkter. Eller kanske, när de egna argumenten tryter, avvärja med något som är rätt tomt men ändå bitskt.

    MEN samtidigt tror jag också att det är såhär det är, tja, ”livin´ on the net” lite grann. Att sitta vid datorn och knappa på tangenterna förvandlar oss alla (?) till en slags ”andra personlighet” än vad vi är IRL – men visst, en del av oss betydligt mer än andra, helt klart! Men, men – man får ta det onda med det goda.

    Personligen uppskattar jag denna bloggen just för att den är skriven som den är! 🙂

    Svara
    • Birgitta

      Och jag förstår hur du menar Emma :).

      Jag är fullständigt övertygad om att vissa människor inte skulle våga säga hälften av det som de så lätt knappar in på tangenterna om man hade mötts IRL- på gott och ont.

      För jag tycker inte att det bara är av ondo att folk vågar skriva från hjärtat- det finns många blyga människor ”out there” som egentligen har hur mycket som helst att säga men som aldrig vågar öppna munnen. För dom måste internet vara en skön ventil för jag tror inte att någon mår bra av att hålla hur mycket som helst inom sig.

      Själv FÖRSÖKER jag att skriva så som jag är och agerar IRL även om det finns MASSOR som jag av olika anledningar inte skriver om på bloggen.

      Däremot kan jag helt ärligt säga att jag aldrig ljuger- det är det värsta jag vet när folk gör.

      Så vill jag inte berätta något så låter jag bli- jag ändrar inte historien så att det ska låta bättre, få mig att framstå i en bättre dager eller dylikt. Bara så att man vet.

      Svara
  7. Hallå

    50% av dina läsare läser för att man stör sig på dig, men det kanske du inte visste.. Tanter borde ha bättre vett än sådana inlägg, bara säger!

    Svara
    • Birgitta

      Tack för dagens skratt ”Hallå”. Och nu när jag har slutat att skratta så skulle jag vilja be dig om du har tid och möjlighet att redovisa din undersökning där du har intervjuat flera hundra av mina läsare för att komma fram till dina siffror.

      Jag är säker på att inte bara jag utan säkert många andra hade varit jätteintresserade av att ta del av denna undersökning och jag måste ge dig cred för att du lagt ner, vad jag gissar, massor av tid på denna.

      Är du själv en av de 50 % som gillar bloggen så välkomnar jag fortsatta inlägg från dig men om du läser för att du stör dig så rekommenderar jag dig en annan sysselsättning då all forskning visar att det inte är bra för en att ägna sig åt sådant som stör en och jag i så fall tycker att du ska vara rädd om dig.

      Svara
    • Sofia M

      Om detta va det bästa du kunde åstadkomma så bör du verkligen försöka hitta något vettigare att lägga din tid på. Ett tips är att tex skaffa sig självinsikt. För det blir bara fjantigt (och pinsamt för dig) när du kommer med ett så dåligt argumet på en blogg där personer håller till som har bättre diskussionsteknik och bättre genomtänkta argument än vad du själv har.
      Kasta sten i glashus är aldrig klokt!

      Svara
  8. Minstral

    Gud vad fattigt liv de 50 % läsare måste ha, själv har jag ett rikt och innehållsfullt liv och har inte tid över att sitta och läsa bloggar som stör mig. Varför gör man det, tycker man om att bli arg och irriterad och störa sig? Märkliga människor det finns!

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>