Torsdag- det gick!

Ända sedan i måndags, och på grund av det gräsliga väder vi haft, har jag funderat över om jag skulle kunna köra Kreon till X som avtalat.

Det tar vanligtvis 25 minuter att köra dit och säkert 75 % av sträckan är på motorväg så det är vanligtvis väldigt ”lättkört” men när snön riskerar att fyka igen vägarna så är det kanske inte så smart att ge sig ut om man inte måste.

Men idag gick det lätt att köra- vi både kom dit och hem precis lika lätt som vanligt så det var en lättnad.

”Lika lätt” kan man också definiera dagens pass- Kreon var hur o-muppig som helst och visade att mycket verkligen blir bättre och bättre för varje träning.

Jag tror inte bara att jag säger detta som partisk hästägare utan jag har ju faktiskt skådat ganska många träningar nu med argus-ögon (eftersom jag är närsynt brukar jag gå runt i ridhuset och verkligen ”förfölja” X och Kreon ibland) och det ÄR skillnad på både bytena, samlingen och grundtraven- för att nämna några exempel.

Numera får X till även bytena åt det svåra hållet nästan alla gånger, åt det lätta hållet har han nog inte missat ett byte, någonsin, med X.

Samlingen i höger galopp har länge fungerat bra för Kreons utbildningsståndpunkt medan det inte har varit lika lätt att samla i vänster galopp men idag såg detta minst lika bra ut- verkligen roligt då jag har fått smaka ganska många sargsparkar eller sidohopp i min träning av denna samling.

Och traven i höger varv, som tidigare känts lite hakig ibland när jag själv har ridit och sett likadan ut med X i sadeln är helt jämn numera.

Min teori kring detta är att Kreons tidigare väldigt mycket svagare höger än vänster bakben inte har förmått att skjuta ifrån lika starkt/ energiskt och att det därför har sett lite ojämnt ut- inte så att gemene man har reagerat men jag som känt det och även låtit min veterinär undersöka hästen och försäkra mig att den är helt ren på böjprov- har sett det ibland.

Så…tjatiga ägaren måste än en gång skriva att det var en utmärkt träning och att även X tyckte detsamma och vi konstaterade faktiskt båda att Kreon ALDRIG lämnat X ridhus där någon av oss haft en känsla av att det gått dåligt.

Förhoppningsvis fortsätter denna svit- annars var det roligt medan det varade :).

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>