Mera söndag- 55 minuter minsann!

Eftersom våra studshoppningspass sällan varar mer än på sin höjd 30 minuter och jag dessutom gärna vill passa på att rida ut i alla fall en helgdag så sadlade jag i eftermiddags Kreon för en skritt-runda ute.

Min nya strategi är att leda honom de 10 första minuterna, dels för att det är då han är som bromsigast och dels för att den delen av rundan går på en grusväg omgiven att villor/ smågårdar med tillhörande större eller mindre trädgårdar där det är mer eller mindre ”action”.

Just den sträckan kan ta 20 minuter eller mer att skritta beroende på hur muppig Kreon är och är tyvärr dessutom den säkraste vägen för att sedan komma till lugnare ridvägar så jag ”måste” nästan rida/ gå där.

Att leda djuret den sträckan är inga problem och när jag rider ensam är det nog bättre att inte utsätta oss båda för de fighter som vi annars ALLTID och utan undantag har där och så slipper vi irritera husägarna på kuppen.

Alla uppskattar inte en mupp som ibland nästan försöker tränga sig in i deras trädgårdar och det kan man ju verkligen förstå.

Hur som helst; att leda odjuret tar inte bort mupperierna när man sedan sitter upp men eftersom det alltid som sagt är värst i början så BLIR det ändå mycket bättre.

Idag konstaterade jag att vår sedvanliga runda, som vanligtvis tar 1 timme och KAN ta 1 timme och 10 minuter bara tog 55 minuter idag så ni förstår kanske att dagens tur var av det mer o-muppiga slaget- HÄRLIGT!

Nu har jag precis kommit hem efter att ha följt med en stallkamrat när hon åkte och tränade med sin häst- väldigt inspirerande att titta på lite mer avancerad ridning och jag blev verkligen ridsugen.  Fast nej…någon mer ridning för min del blir det INTE idag- någon måtta får det vara :).

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>