En gång är ingen gång….

Efter förra tävlingens storartade resultat (67,4% i debuten i MSV C:2 och inte ett enda mupperi varken på framridning eller inne på banan) började jag omgående få frågan ”men då ska du väl tävla själv nu då?”.

Med tanke på  denna ENDA gång helt utan mupperier och då Kreon vrålgnäggade sig igenom stora delar av tävlingen innan denna så: NEJ, jag ska inte genast kasta mig över TDB, anmäla mig själv till tävlingar och tacka X för den tid som varit.

Alltså…hur tänker folk?

För mig är verkligen ”en gång ingen gång” och att börja rucka på något som fortfarande är så skört ser jag som hur korkat som helst.

Har jag nu redan gett Kreon denna tid sen i sen-somras att lugna ner sig med hjälp av X så vore jag ju dum att riskera att hamna i gamla hjulspår innan det förhoppningsvis nya, lugna, beteendet är befäst.

Så vi fortsätter som vanligt; jag tränar och X tävlar 🙂 , i alla fall ett tag till!

9 kommentarer Skriv kommentar

  1. Sofia M

    Ja.. ibland undrar man hur folk tänker!
    Bra att du skyndar långsamt tycker jag! 🙂

    Svara
  2. Åsa T

    Du gör helt rätt. Folk är konstiga.. När jag hade startat min första 1m så fick jag frågan direkt, Jaha när ska du starta 1.10? Jag blir sååå trött….

    Svara
  3. G

    Eller som när man står med en 6-månaders bebis på armen och får frågan om man funderar på syskon. Vafaaen ska det vara så bråttom med allt jämt för?

    Svara
    • CeciliaL

      Precis!!

      Och som när jag, en oerfaren nybörjare inom löpning, fullföljde mitt allra första halvmaraton och genast fick frågan om när jag skulle springa ett fullt maraton?! Himmel, kan de inte se vilken bragd det var för mig (skolkisen på skolgympan) att springa överhuvudtaget?!

      Håller verkligen med dig, Birgitta, befäst det goda beteenedet ORDENTLIGT innan du ger dig på att tävla själv. Helt rätt tänkt.

      Svara
  4. Emma

    Rätt beslut, i mina ögon också. Eftersom Kreon nu har sina små egenheter så tror jag du ska vänta ut honom – och hellre vänta läääänge, för även om det möjligen missgynnar plånboken (?) (tillägg: absolut inget jag/någon annan har med att göra men självklart antar jag att det inte är gratis att anlita X till tävlingarna) så tror jag att det i det stora hela enbart GYNNAR ffa Kreon och hans utveckling.

    Likaså, så (Gud förbjude 😉 ) OM du en dag skulle vilja sälja så har du ju dokumentation på vem som ridit/tävlat och så vidare. Alltså, fortsätt en tid till, och vem vet, om 3 -4 -5 månader så är det kanske du själv som sitter i tävlingssadeln.

    Du har ju -dessutom – tills vidare det stora nöjet att sitta och trimma hemma på en fin häst, värt mycket det!

    Svara
    • Birgitta

      Åter instämmer jag till punkt och pricka. Och du har helt rätt- det är långt ifrån gratis att anlita X även om priset i sig inte är oskäligt sett till tidsåtgång, resultat osv.

      Jag tror att vissa faktiskt är lite avundsjuka för att jag både tagit denna hjälpen och också FÅTT den för det är ju inte så att X har varken tid eller för den delen lust att rida på alla hästar vars ägare kanske skulle vilja detta.

      Och de som ser något negativt med att anlita en skickligare ”hjälp” är helt ”fel på det” menar jag då detta är otroligt vanligt förekommande bland även låååångt skickligare ryttare än vad jag är och ett vedertaget sätt att utveckla/ vidareutbilda sina hästar. Att sedan toppryttare inte alltid kanske pratar högt om hur mycket hjälp de får/ fått av andra betyder inte att de inte tar hjälp.

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>