Torsdag- X-dag

Som ofta på torsdagarna åkte vi idag till X för att Kreon skulle få lära sig att veta hut :).

Skämt å sido- som jag redan har berättat många gånger borde Kreon tacka sin lyckliga stjärna att jag valt en så snäll person som X för att vidareutbilda honom; han kan inte ha det lugnare och tryggare än med X utan att det för den sakens skull blir mesigt eller slappt.

Tvärtom satte X lite mer tryck i skolorna idag; Kreon fick flyga runt ridhuset ordentligt framme för skänklarna OCH med rejäl tvärning; inte så som det kommer att se ut på tävling där det krävs mer samling och kanske inte fullt så mycket tvärning men som gymnastik och ett led i att spänna bågen lite mer, kräva lite mer än mellanmjölks-skolor nu när Kreon HAR blivit starkare.

Skulle man rida så här på tävling finns dessutom risken att Kreon, av själva tävlingssituationen som sådan (med den ökade spändhet detta innebär för honom) skulle börja galoppera tex i stället för att trava eller slå mot en för kraftigt sidoförande skänkel- där får man än så länga tänka mer safe medan man på träningen kan testa var gränserna går och också ta eventuella protester.

Men det blev faktiskt inte några protester alls idag- Kreon såg liksom mer ut som att ”hoppsan, nu får jag nog ta och skärpa mig” vilket är en långt bättre attityd än hans tidigare ”går du på mig för mycket ska du få se vad jag kan göra”.

3 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anna

    Jag fick faktiskt göra exakt samma sak igår på träningen och det kändes lite hysteriskt men sen när jag provade att rida en ”normal” skola så fick den mycket mer gest och lätthet. Plus att traven blev himla fin.
    Trevligt det vore om man kunde få till det på tävling också.. 😛

    Undra om man blir populär på framridningen om man far runt i hysteriska skolor…:-D

    Svara
  2. My

    Just det där har jag gjort, och upplever precis samma som Anna, att en normal skola blev mycket bättre efteråt. Även samling direkt efter en sådan skola blir en enorm skillnad!!!

    Svara
    • Birgitta

      Exakt. Om man ”överdriver” något ibland/ korta stunder (så länge vi inte talar om skadliga/ farliga övningar) så kan det hjälpa det som sedan ska ridas normalt. Och det kan också vara en form av gymnastik som tänjer hästens gränser.

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>