Veckan som gått

Veckan började med en lugn uteritt- jag kan numera rida ut hyfsat ”mupp-fritt” vilket känns skönt av flera orsaker.

Dels har jag inte så många ”sällskapshästar” att tillgå- just nu ingen faktiskt då den ena är skadad och den andra avlivad och dels vill jag kunna utnyttja VÅREN som faktiskt har kommit till att inte bara harva runt i ridhus och på ridbana.

I tisdags var det lektion för Christina och i onsdags fortsatte jag den träningens jobb på egen hand.

Torsdag fick bli vilodag och därefter har dressyrarbetet fortsatt, i fredags hos X och i lördags på vår egen utebana.

Jag har uppfattat Kreon som avsevärt lugnare och mer avspänd de senaste veckorna och träningen hos  X tex var mer avslappnad än någonsin.

Därför blev jag både förvånad och besviken när Kreon under söndagens tävling visade prov på gamla och oönskade takter eller BAKUTSPARKAR om man ska vara korrekt.

Med X håller sig Kreon numera till sin då och då argt piskande svans men när jag nu skulle årsdebutera så visade Kreon prov på fler ”bakutare” än jag hann räkna.

Jag har redan ordat om min strategi framöver kring detta- det är ”bara” att borra ner sig i sadeln och härda ut men det är tyvärr lättare sagt än gjort i mitt fall.

Jag är inte den tuffaste ryttaren och har varken någon superbalans eller den styrka i säte och skänklar som lätt förmår Kreon att komma på andra tankar så vi får väl se hur och om jag lyckas med mitt mission.

X ska OAVSETT vad som händer få fortsätta att tävla Kreon- det bestämde jag för några månader sedan och den planen håller jag mig till.

Att jag sedan vill att vi gör det parallellt är en annan sak och DET får vi som sagt se hur det kommer att gå med….

6 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anna-Karin Eng

    Men ser du någon ljusning? Tror du han kommer att sluta med sitt trams så att du kan njuta av att tävla i framtiden? (Ella har ju skärpt till sig grande luxe så varför inte Kreon?)

    Svara
    • Birgitta

      Klart jag ser en ljusning- det trodde jag framgick klart av mina kommentarer. Förra året vägrade hästen att galoppera ine på banan- nu gick han som ett urverk därinne så förhoppningsvis kommer det att bli bra.

      Svara
      • rackemarie

        Hota Kreon med att det minsann finns andra hästar här i världen 😉 Det kommer säkert att bli bra med tiden. Klokt att låta X fortsätta tävlande parallellt med dig, tycker jag.

        Svara
        • Birgitta

          Anledningarna till att X ska få fortsätta med Kreon även om han skulle bli så tam att jag kan rida själv är flera.
          Dels tycker jag att det är väldigt roligt att se Kreon riden av en duktig ryttare som utvecklar honom vilket jag förvisso också själv hade kunnat göra men inte i samma takt.
          Sedan är det inte fel att Kreon kommer upp i klasserna om det går- det ökar onekligen hans värde skulle jag en dag vilja sälja honom.

          Svara
  2. CeciliaL

    Helt klart mer än en ljusning – låter som en hel soluppgång tycker jag.

    Svara
    • Birgitta

      En annan sak som man inte heller får glömma är att Kreon på inget sätt är världsunik vad gäller att ”bära sig åt”. Just bakutsparkandet är väldigt speciellt (kan inte minnas att jag sett exempel på detta på tävling hos andra hästar) men jag har genom året sett en hel del knäppgökar som gjort allt möjligt annat och där ryttarna behövt väldigt lång tid på sig att få bukt med problemet.

      Mycket handlar väl om hur mycket man tycker att det är ”värt” det (att försöka lösa problemet)- en del kämpar på väldigt länge, andra säljer eller slutar att tävla. Men som sagt; unikt är det inte.

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>