Tisdag- välharvat

Idag var det nyharvat när jag kom in i ridhuset och det passar mitt inte så supertravande djur väldigt bra.

När underlaget är en aningens djupare får han en annan svikt i traven och tar i lite mer med kroppen- en väldigt härlig känsla.

Nu talar vi om en LAGOM harvning- jag förespråkar verkligen inga ”potatis-åkrar” då sådant underlag sliter väldigt på hästarna.

Tack och lov ser det aldrig ut så i vårt ridhus men skulle det göra det hade jag inte vågat rida där.

Efter att ha redogjort för helgens tävling för Christina (som också instämde i att det ”bara” är att träna på tävlingsmomentet ”tusen” gånger för att därigenom avdramatisera det) så började vi träningen med skänkelvikningar i trav så som de görs i LA:3- med den efterföljande 10-meters volten.

Christina poängterade det viktiga i att hela tiden hålla linjen- skänkelvikning, därefter spikrakt framåt utan att vingla, sedan volt och sedan åter spikrakt upp på medellinjen igen.

Efter detta blev det skolor i trav utmed långsidorna; tänka förvänd sluta innan jag ställer om till öppna och i slutan se till att Kreon följer med inner tygel och tar i med ytter bak där han försöker fuska genom att trycka sig mot väggen (vilket jag i min tur försöker förhindra genom att rida innanför spåret).

Träningen avslutades med att jag visade upp galoppdelen ur LA:3 programmet och så gjorde vi några galoppfattningar ur trav eftersom Kreon blev lite väl uppeldad mot slutet och vi ville se att han KUNDE fatta galopp lugnt.

Sammanfattningsvis ännu en rolig träning!

2 kommentarer Skriv kommentar

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>