Fredag- nya hopp

bild (1)

Nu var det ett tag sedan Kreon studshoppade men i morse var det dags igen- jag vill gärna ha denna gymnastik och variation om det går att passa in mellan alla träningar, tävlingar, uteritter och annat som händer i veckorna.

Djuret hoppade lika bra som alltid- nu är han ju så van att det inte behövs några markbommar eller kryss för att göra det enklare utan han hoppar över hinderna så som ni ser dom på bilden.

120 språng blev det, vi hoppar först 6 gånger i vänster varv vilket blir 30 språng (6x 5 hinder), sedan byter vi varv och tar samma antal språng och sedan gör vi samma sak i vänster varv igen och avslutar i höger varv på samma vis.

Det låter mycket med 120 språng men ca en halvtimme inklusive lite uppvärmning och skrittpauser emellan och jag uppfattar inte att hästen är dödstrött efteråt, dock svettig och lagom jobbad- precis lagom enligt mig.

Det SKA ju vara en form av ”jobb” som ska påverka musklerna men samtidigt får man inte ”overdo it” för dels finns risken att hästen blir FÖR trött och dels riskerar man att hästen till slut inte VILL hoppa utan gör allt för att springa förbi, börjar riva osv. Då har träningen enligt mig mist sitt syfte.

2 kommentarer Skriv kommentar

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>