Veckan som gått

En ur ridhänseende mestadels mycket bra veckan tycker jag där jag både har ridit på min egen Kreon och någon annans uppgraderade version av mitt djur som vi kan kalla Kreon 5,0.

Var den sistnämnde kommer ifrån har jag inte den blekaste aning om men jag skulle byta bort min mupp mot honom any day!

Måndagen började med en vilodag efter strapatserna söndagen innan och på tisdagen var det Christina-träning som vanligt.

På onsdagen fick jag för första gången stifta bekantskap med Kreon 5,o och det var i sanning fullständigt underbart. Jag red på vår utebana och bara njöt av allt denna fina häst levererade, framför allt en otroligt fin samlad galopp men till och med några galoppombyten som jag annars undviker eftersom de kan bli lite väl tjoiga ibland (detta arbete tar X hand om för tillfället).

Kreon 5,0 återkom även på lördagen-även då på utebanan och med likartade prestationer som på onsdagen vilket gladde mig oerhört eftersom den vanlige Kreon, när han var i sina glans dagar (läs: som mest djävlig) visade fruktansvärda prov på tex den högre skolan där, både med mig och Mini i sadeln.

I torsdags red jag ut och det går faktiskt också bättre och bättre med våra mått mätt även om det alltid måste ske med eftertanke och planering.

Man kan liksom inte bara rida ut och ”ta vägen dit den kommer” utan måste hela tiden tänka på att ”där har dom galna hundar lösa i trädgården och där kan man riskera att möta en jättelångtraderare osv….”.

I fredags fick Kreon studshoppa på morgonen och gå på promenad med Soya på eftermiddagen och veckans sista dag var det åter dags för tävling.

Jag tycker att denna tävlingen gick BÄTTRE men så klart inte BRA- att sparka bakut när jag sitter på är aldrig OK och jag hoppas verkligen att detta beteende är på utdöende.

Kreon har ju tidigare visat att han kan sluta med en del idéer som han haft i sin skalle och andra saker har mildrats oerhört och dyker bara upp under extrem press så detta tillsammans med att jag ”lär” mig hästen mer och mer ska förhoppningsvis göra att det kommer att bli säkrare att tävla framöver.

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Renee

    Jag tycker nog du borde vara supernöjd, efter vad du berättat tidigare o tävlingen igår, då jag bara såg en sur bakutspark inne på banan! Framridningen var väl mindre rolig förstod jag, men..

    Svara
    • Birgitta

      Ja, det du såg; när han fattade fel galopp vilket vi dock rättade till snabbt var typ en tusendel mot det han gjorde på framridningen.

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>