Se upp…se upp…eller?

Idag läste jag ett mycket bra inlägg kring något som jag själv har haft funderingar på många gånger; det här när man går ut på Facebook och varnar för allehanda mystiska män, skåpbilar, utlandsregistrerade bilar och så vidare.

Någon har sett något som denne någon uppfattat som konstigt och så byggs det upp världens historier kring detta på nolltid.

Jag förstår ju att man varnar för PRESUMTIVA pedofiler, hästplågare och andra kräk i ett säkerligen gott syfte men kan ändå inte låta bli att undra vilken nytta det egentligen gör.

Får man genom dessa varningar sina 15 minuter i rampljuset genom att många delar ens inlägg eller hjälper man bara till att sprida fullkomligt nonsens?

3 kommentarer Skriv kommentar

 1. Mandasliv

  Nu är de så iaf hos oss att de synts till några skumma människor, tror de hade kamera med sig som hade ståt vid en sommarhage en bit från mig och fotat hästarna, när ägaren hade kommit ut så drog de illa kvickt. Även sätt samma bil själv komma från vägen där våra hästar går. Jag blir självklart tacksam när folk här omkring går ut och varnar andra om dem, denna händelse polisanmäldes dessutom pga att de var misstänkta hästtjyvar.

  Svara
  • Birgitta

   Jo, jag förstår att man vill bli varnad för ”skumma typer” men samtidigt undrar jag hur mycket som inte alls ÄR skumt utan bara blir uppblåst?

   Jag kan se ganska många skäl till att jag själv tex skulle kunna stanna till och fota en vilt främmande häst i hagen (kanske för att den var väldigt vacker, lik Kreon eller någon av mina tidigare hästar, hade en ovanlig teckning osv) och skulle inte vilja utmålas som skummis på tex facebook :).

   Svara
   • Mandasliv

    Nej men i detta fall så har polisen åkt hör omkring lite extra där de går hästar. Just dessa som pekades ut, är av den typ som inte är riktigt ärliga alla gånger tyvärr. Sen ska man nog ta saker och ting med en nypa salt absolut! Men man blir självklart orolig!

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>