Lördag- miss wet t-shirt

Ibland har man tur med vädret- ibland inte….

i morse var det strålande sol och man riktigt kände hur hett det skulle bli resten av dagen….trodde jag ja.

Lagom till intaget av hästarna började det duggregna lite men slutade snart och jag ville bli färdig i stallet för dagen och tänkte att jag rider ut oavsett.

I början av TUREN hade jag TUREN (observera ordvitsen) med mig- det var uppehåll och jag njöt av hur bra Kreon travade på banvallen, en av de miljoner platser där han tidigare vägrat att gå utan enorma protester och där han numera travar och galopperar obehindrat.

Även fast jag nu bara rider rakt fram tycker jag ändå att man kan träna på hur många olika saker som helst- jag övar tex på att verkligen sitta korrekt, att inte lockas att hänga i tyglarna (tjuvhålla), att ha Kreon rak och uppe i formen- ja, det finns mycket man kan lägga fokus på om man vill och det vill i alla fall jag.

Att bara trava omkring helt kravlöst ger mig ingenting och rider man så för länge riskerar man också att ”tappa sitsen” och när man sedan ska börja bruka allvar känner man sig helt förslappad.

Nåväl, efter att ha travat så fint vände jag hemåt och precis då bröt ett veritabelt hällregn ut och eftersom jag var 20 minuters skrittväg hemifrån fanns det inte en chans att bli annat än riktigt, rejält dyngsur, ni vet så där så att kläderna bokstavligen limmar sig vid kroppen.

Den enda fördelen med denna vattenritt får jag väl säga var att jag alltid har hävdat att det är bra att träna på att rida i alla väder (utom i storm då kanske 🙂 ) och att min sadel och mitt träns fick en välbehövlig puts när vi väl nådde stallet.

Själv fick jag skala av mig alla kläder när jag kom hem och slänga in dom i tvättmaskinen och sedan bestämde jag och maken enhälligt och utan längre betänketid att ställa in den planerade grillningen och sätta på ugnen i stället :).

bild(64)

Nyputsad

bild(63)

Amerigos egen lädervårdskollektion. Dyr men kan rekommenderas.

3 kommentarer Skriv kommentar

  1. rackemarie

    Ja, så kan det gå 😉 Jag använder också Amerigo-produkterna till min Amerigo-sadel, men upplever att sadeln blir ”gnisslig” de första 20 minutrarna efter en tvätt eller puts, även om jag putsat dagen innan. Har jag aldrig haft problem med innan med andra produkter eller sadlar. Frågan är om det beror på sadeln eller produkterna? Någon som haft samma problem?

    Svara
  2. Birgitta

    Jag tror den blir gnisslig av läderfettet- det undviker jag att använda.
    Om du bara tar olja + rengöringen dessförinnan så gnisslar det inte.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>