Inte lättlurad :)

mat

Minns förr då ”man” ofta ordinerade Fenylbutazon vid hälta- vilket helsike att lura i en del hästar detta så vida man inte löste upp pulvret och sprutade in vätskan direkt i munnen.

Borde ju gå att göra GOD medicin tycker jag- Metacamen verkar ganska smaklig om jag ska utgå från Archie och Kreon.

När Soya fick Rimadyl (smärtstillande) åt hon det direkt ur min hand vilket hon inte gör med penicillinet hon får nu.

Men eftersom hon är så otroligt ”gamig” så räcker det att man petar ner tabletterna i halva köttbullar så slukar hon allt utan att ens tugga :).

6 kommentarer Skriv kommentar

  1. CeciliaL

    Jag ger Danilon (suxibuzone) istället för fenylbutazone, och det har äppelsmak, vilket har löst problemet. Snällare mot magen också.

    Svara
  2. Jenny

    Mina hästar har tyckt att metacam varit jätte smarrigt! Hunden tyckte däremot inte det.

    Funderar på att om man inte lyckas få människor-mediciner i flytande form att smaka ens okej så känns det inte som att man lägger så mkt energi och pengar på att få det till djuren som ändå har lite lägre status?

    Svara
    • Birgitta

      Finns en receptfri hostmedicin som jag tyckte var som godis när jag var barn: Quilla Simplex tror jag den hette och smakade lakrits :)!

      Svara
  3. Görel

    Att få Zahra Rimadyl är ett litet elände, de få gånger de fått det. Hilda mumsar i sig det utan att det lindas in i någonting, men Zahra, suck. De sa att det skulle smaka gott, men Zahra spottar ut det oavsett om det ät som det är, inlindat i kattmat, instoppat i varmkorv, eller kött bullar. Flera gånger har jag helt enkelt fått låta bli att ge henne medicinen och det har fungerat bra ändå. Om hon verkligen behöver det så får jag dela tabletten i många små bitar och ha mycket varmkorv eller köttbullebitar och i några av dem stoppa i medicin och minst lika många som inte har någon medicin, då får jag i henne den. Annars är det fullständigt omöjligt, den kommer på retur med stor hastighet.

    Svara
    • Birgitta

      Konstigt. Soya äter Rimadyl direkt ur handen och annan medicin behöver man bara stoppa ner i en halv köttbulle så slukar hon den utan att reflektera.

      Det är för övrigt ofta hon inte tuggar mat ordentligt utan bara sväljer ner den- hon verkar liksom inte ”njuta” :). Detta gäller förvisso bara GOD mat som rått kött, skinka osv. Torrfodret kan hon vänta med att äta tills hon verkligen är hungrig OCH förvissad om att inget godare serveras.

      Fast hade hon krånglat med medicinen hade jag helt enkelt öppnat munnen på henne, kört ner tabeltten långt ner i gapet och sett till att hon svalde.

      Svara
      • Görel

        Försökte det där med att öppna gapet och köra ner tabletten i halsen. Kan säga att jag fick hålla i nosen länge innan hon svalde, men oj vad olycklig lilla rara Zahra såg ut. Man riktigt såg hur elak hon tyckte jag var. Då gav jag henne medicin bara tre gånger, sedan hade jag inte hjärta att plåga henne mer. Dessutom såg hon inte ut att ha ont och såret höll jag noga koll på och det läkte så fint. För övrigt var hon sitt vanliga glada jag, så varför plåga i henne medicin då.

        Mina töser äter också fort, det säger bara slurp, men det har jag alltid trott beror på att de är två och vill få i sig sin del innan den andra kommer och ta den. Torrfoder äter de också fort särkilt när vi ska ut på promenad, det går ju inte lämna något kvar till katterna. 😀
        Innan jag hade Zahra kunde Hilda tugga på ett grisöra i flera dagar och gömma det emellan gnag omgångarna, det kunde vara i sängen eller en fotölj eller under en matta, men inte sedan Zahra kom, då går det med en hiserklig fart och så ska hon se om hon kan ta Zahras. 😉 I början fick jag ha Zahra instängd i eget rum eller bur för att hon skulle få ha sin godsak ifred. Nu räcker det med att e själva rusar in i olika rum.

        Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>