Dagens (hästtidnings)fråga

Jag har sedan några år tillbaka prenumererat på Hippson, tyckte från början att tidningen var jättebra men har väl med tiden ansett att jag både kunde ha och mista den så att säga. Ibland har delar av tidningen varit intressanta, ibland har nästan inget varit av något större intresse och ibland har det varit en hel del läsvärt- väldigt blandat med andra ord.

Men när jag idag tittade till på den senaste räkningen och insåg att tidningen faktiskt kostar nästan 70 kronor (!!!)  per nummer så fick jag nog.

Nu får det räcka med Ridsport (för halva priset mot Hippson).

Vilka tidningar prenumererar ni på?

16 kommentarer Skriv kommentar

 1. CeciliaL

  Inga. Laste i manga ar men till slut inser man ju att de bara upprepar saker man redan vet och kan… Sa laser ibland Horse & Hound, som val motsvarar Ridsport.

  Svara
  • G

   Exakt, så är det med alla magasin oavsett genre tycker jag. Ibland tar jag såna där billighetserbjudanden men avslutar alltid när tiden gått ut.
   Allt finns ju att hitta på nätet ändå 🙂

   Svara
 2. Jenny

  Jag prenumererar på tidningen ridsport bara. Är ju mkt bra i den men är rätt tråkig och inte så inspirerande samtidigt. Köper ibland strönummer utav lite olika (ofta engelska eller tyska) magazin för mer inspiration.

  Svara
 3. Anna-Kajsa

  Följdfråga: Hur skulle den ridsporttidning som ni skulle välja att prenumerera på vara?
  /Anna-Kajsa, som skriver i flera av de svenska ridsporttidningarna

  Svara
  • CeciliaL

   Billigare, holl jag pa att skriva, men har hos oss kostar val de flesta anda £3.50 eller nat ditat, sa det ar ju redan halften mot vad Birgitta skriver om Hippson. Jag skulle nog prenumerera om det fanns nagon engelsk tidning som var som den ar amerikanska vad-den-nu-hette… hm.. den som ar en massa vettiga veterinarartiklar i och nya forskrningsron (omskrivna for lekmannen – visst, jag kan lasa original-forsknings-artiklarna, men nu nar jag inte langre ar forskare sa gor jag inte det sa ofta som forut). Manga av de engelska tidningarna ar sa himla inriktade pa nyborjare pa nat vis, beskriver hur mkt det kommer att kosta att kopa sin forsta hast plus utrustning, har tester av prylar som jag inte skulle kopa (fargglada schabrak, billiga trans, billiga ridbyxor etc). Laser distanstidningen jag far som medlem av Endurance GB och den ar mkt mer matnyttig, men litet amatormassig jamfort med ’riktiga’ tidningar.

   Svara
   • CeciliaL

    Forresten tycker jag inte det ar sa kul att prenumerera utan njuter mera om jag bara laser tidningar da och da – t.ex. koper jag Vogue nagra ggr om aret, men skulle inte vilja ha den varje manad.

    Svara
   • Anna-Kajsa

    Tyvärr så finns det en reell koppling mellan pris och kvalitet. Tidningen köper artiklar av frilansare. Det är en stor utgift för tidningen. Intäkterna är annonser och prenumerationer/lösnummerförsäljning. Intäkterna styr hur mycket man kan lägga på att köpa in artiklar. Minskar det såkan det få följande konsekvenser: Man betalar professionella journalister sämre. Det gör att journalisten tvingas lägga mindre tid på artikeln, vilket framför allt går ut över researchen. De flesta jag känner vill ändå göra ett bra jobb, och bjuder kanske på en del extra tid, men det finns ju gränser för hur mycket om man ska överleva. Det största bekymret här är att det blir svårt att finansiera djuplodande, grävande reportage. Det kan också göra att man väljer publicera artiklar från personer som inte är professionella och som tycker att det är roligt att se sin text tryckt. Det går naturligtvis ut över kvaliteten (ofta läsbarheten) i texten. Annonsintäkterna är ju den andra delen. Det är ju bra eftersom man skulle kunna tänka att en bra och billig tidning får fler läsare, och annonsörerna blir på så sättmer villiga att betala för annonsplats. Så är det, men det finns även en risk här. Om man t ex inte vågar skriva en artikel som är kritisk till en viss typ av sadel, ridhusunderlag, hästlastbil, you name it, för att det riskerar finansieringen av tidningen – då är man givetvis också illa ute. En sådan tidning har ju ingen trovärdighet hos läsarna. Inte heller tidningar där det är tydligt att upplägget är ”köp en stor annons så gör vi ett positivt reportage om er” är särksilt läsvärd i mina ögon.

    Svara
 4. Agnes

  Jag prenumererar inte på någon, då jag tycker att det är dyrt. Vann en helårsprenumeration på Hästfocus. Trevlig läsning men jag kommer dock inte att fortsätta prenumerera när prenumerationen har tagit slut. Klarar mig ganska bra utan. Annars tycker jag om Ridsport och Hästmagazinet. Hippson är mycket långa texter och inte så mycket bilder, har inte fastnat för den riktigt men ibland kan där vara något spännande att läsa (och titta på). Det är väl kanske Ridsport som jag känner att jag kanske egentligen borde prenumerera på. Hästfocus är inte så ”tävlings- och dressyrinriktad” utan mer allmänt om hästar, ”ovanliga” grenar och hobbyridning. 🙂

  Svara
 5. Madeleine

  Jag läser massor av hästtidningar.
  Prenumerar på Ridsport, bra och aktuella artiklar. Men tråkig layout. Pren även på Equipage. Snygg lite flärdig positiv tidning, även där intressanta artiklar.
  Annars är det lösnummer.
  Ganska ny tidning är Kentaurer, dyr, lyxig. Men ingen jag vill prenumera på. Ger inte riktigt valuta för pengarna.

  Svara
 6. LenaB

  Ridsport, Kentaur och tidvis på Hippson och/eller Equipage, de två sista tycker jag är väldigt lika. Har vid några tillfällen fått prenumerationer på Hästmagasinet och Hästfocus.

  Svara
 7. rackemarie

  Har endast prenumeration på Ridsport. Tycker det är en bra blandning av nyheter och intressanta artiklar. Köper ibland något ”glassigare” magasin när jag vill lyxa till det lite.

  Svara
 8. Dagge

  Har prenumererat på Ridsport i säkert 15 år snart . I år avslutade jag dock prenumerationen . Insåg att jag bara snabb-bläddrade igenom den och det var sällan något som fångade mitt intresse. Saknar den inte ett dugg

  Svara
 9. Lena L

  Jag prenumererar på Ridsport och Hippson. Ett tag prenumererar på Equipage, men tycker att man läser samma sak om och om igen och lite förenklat ridtips. Hippson känns mkt mer gediget och kunnigt, gillar att kunna läsa mkt på deras hemsida om allt. Ridsport blir bara tunnare och tunnare för varje nr, jag vill kunna läsa länge – flera dagar innan jag är klar. Häst kan man inte få nog av:)

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>