Tisdag-nedräkning

Jag vill börja med att tacka för alla uppmuntrande kommentarer- de hjälper faktiskt en neggo-Pelle som mig att inte gå under totalt.

Annars har jag ägnat mycket tid åt att läsa allt som finns på nätet om knäledsinflammationer, titthålsoperationer, röntgen och ultraljud, inlägg från folk med hästar som haft alla knäledsproblem man kan tänka sig osv.

Har också hunnit med att plåga min veterinär med ett långt mail som han redan har besvarat och givetvis funderat massor.

Dagens stallbesök bekräftade att gårdagen inte var en ond dröm, Kreon är lika halt idag och vill fortfarande inte galoppera.

Jag longerade bara kanske 2 minuter- det räckte för att se eländet och jag vill absolut inte skritta uppsuttet innan veterinärbesöket.

Till det sistnämnda är det för övrigt ca 45 timmar kvar- tro mig….jag räknar dom!

6 kommentarer Skriv kommentar

  1. rackemarie

    Fy fasen, Birgitta 🙁 Vill inte skrämma upp dig ytterligare, men kanske att inte knäet ändå är grundproblemet. När vi åkte med Gold för hennes konstiga hältor hade hon inflammation i höger knä, men den egentliga skadan var ett diskbråck som man upptäckte med rektalt ultraljud 🙁 Håller tummarna för att veterinären hittar grundorsaken och att det går att behandla (och att försäkringsbolaget inte krånglar). Förstår till fullo din oro och förtvivlan. Kram <3

    Svara
    • Birgitta

      Inget du skriver kan skrämma upp mig YTTERLIGARE- jag har redan mentalt beaktat alla scenarion som kan inträffa.

      Har ju alltid tyckt att denna hästen är för bra för att vara sann….

      Värsta scenariot för mig är i dagsläget att man måste behandla gång på gång utan varaktigt resultat och att det efter en evighet ändå konstateras att det är ”kört” men det finns ju en massa andra saker som också kan inträffa.

      Har redan dragit i en del trådar (med min veterinär och en annan mycket skicklig dito kring vissa alternativ) så det känns lite bättre i alla fall.

      Och snart är det torsdag.

      Svara
      • rackemarie

        Det är så himla tråkigt med skador och rehab. För att inte tala om när när man vilat hästen många månader och det sedan ändå är kört (som i vårt fall). 8 månader utan ridhäst är pest 🙁 För att inta tala om alla känslor som åker berg- och dalbana (även gamla ”bittra” tanter har känslor för sina hästar). Har du funderat på att ev. skicka honom på långvila en längre tid och kanske låna någon häst under tiden? Vi har en pålle i vårt stall som nu är sprutad i framkotan två ggr utan att bli bättre och hans ägare har börjat fundera på detta alternativ.

        Svara
        • Birgitta

          Det har jag absolut funderat på som ett av många alternativ ja.

          Har faktiskt redan börjat förhöra mig om möjligheten att låna någon häst över sommaren i alla fall men det är nog inte så lätt.

          Får också se vad som sägs om Kreons hälta, dvs hur lång konvalescensen beräknas bli men jag skulle oavsett vilja ha något att rida på i sommar.

          Är Kreons viloperiod sedan inte mer än säg 3 månader får han stanna hemma, annars kanske jag försöker lämna bort honom.

          Vi får se…..

          Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>