Kaninerna har spridit ryktet!

Där vi bor, omgivna av en hel del åkermark, finns det både harar och kaniner som Soya genom åren har jagat mer eller mindre framgångsrikt när hon har fått chansen.

Sedan hon fick lunginflammation för lite mer än 2 veckor sedan och därför är förpassad till strikta (och korta och LUGNA) koppelpromenader är det som om hela Skånes bestånd av de jäkla skadedjuren har flyttat till Staffanstorp.

Jag har aldrig varit med om maken till mängd av både harar och kaniner- de är precis överallt och har vid något tillfälle nästan hoppat rakt emot oss de jäklarna!

Hararnas och kaninernas riksförbund måste ha gått ut med ett meddelande om att en av deras största ärkefiender, whippeten Soya Karlsson nu är indisponibel och att det därmed är FRITT FRAM!

Jag håller på att bli tokig på deras upphoppande både här och där- i förrgår hade vi till och med en inne på tomten och han (eller hon) kan ju tacka sin lyckliga stjärna över att Soya var kopplad.

Och nej, jag tycker inte att kaniner och harar är de minsta gulliga- de är bara väldigt förvirrade djur som rusar runt som huvudlösa yrpottor i stället för att springa till närmsta håla (och gärna gräva ner sig där om ni frågar mig).

6 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anna-Karin Eng

    Appropå kaniner, de jag bodde hos när jag jobbade i Frankrike körde på en liten jävla kanin som de tog med hem. JAG fick stycka den och sen flamberade frun den i mannens dyra konjak, (mannen fick psykbryt). Det skulle de bjuda vänner på sen. Bjuda gästerna på road kill … jaja, var och en blir salig på sin fason.

    Svara
    • Birgitta

      Det finns, enligt mig, många knepiga människor i vår herres hage.

      Såg ett tv-program nyligen där en man från England berättade att han inte hade köpt kött på flera år- han åkte runt och samlade upp diverse överkörda djur av alla de slag som han sedan proppade frysen full med. Sparsamt tyckte han….

      Svara
  2. Linda

    Hej, för ganska länge sedan ställde jag en fråga ang kostnader för täkesbyten etc . Tyvärr glömde jag att kopiera svaren och nu hittar jag inte detta inlägg. Kan du minnas var det är?

    Hoppas att allt går bra med Kreon på måndag och att ev fynd vid artroskopin inte är allvarliga utan enkelt kan åtgärdas! //Linda

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>