Torsdag- stirr-Soya

Egentligen var det meningen att den EP-medicin som Soya fått inte skulle komma till apoteket förrän på tisdagen men den dök faktiskt upp redan på måndag morgon så nu äter hon den sen i måndags kväll.

Jag har, min vana trogen, läst ALLT som finns att läsa om PEXION som medicinen heter på nätet och var förberedd på en del av biverkningarna som angavs; exempelvis ökad hunger och trötthet- jag var faktiskt rädd för hur just en ökad trötthet kunde påverka en hund som redan sover 90 % av tiden.

Vad jag däremot aldrig trodde kunde drabba den inomhus lugnaste hunden i hela världen var HYPER-AKTIVITET som anges som den andra vanligaste biverkningen men jag undrar faktiskt om det inte är just det lill-kinesen har drabbats av.

Jag tyckte redan första kvällen att hon stundtals blev väldigt exalterad och for omkring i huset- väldigt olikt Soya som sagt.

Sedan är det otroligt svårt att avgöra vad som är medicinen och vad som börjar bli effekten av endast stillsamma koppelpromenader sedan snart 3 veckor tillbaka- det hade nog kunnat få vilken hund som helst att börja vilja krypa ur skinnet, i alla fall om den, liksom Soya är van att springa lös och springa fort.

Hur som helst är denna eventuella biverkning förhållandevis mild och jag föredrar den framför tex vinglighet som också kan drabba hundar som äter EP-medicin- DET hade inte varit kul att se och hade säkert känts obehagligt för Soya inbillar jag mig.

Biverkningarna påstås dessutom vara övergående så jag är inte orolig för det nu utan bara för att medicinen inte ska ha någon effekt vilket är för tidigt att sia om.

Men, vi håller tummarna- mer kan vi inte göra just nu.

En kommentar

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>